''Dok su drugi igrali, mi nismo ništa radili...''

Dolazi smena generacija. . .  Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla da ostvareni rezultat na EP u Beogradu za nju ima podjednak značaj kao i odličja s prethodnih turnira. .

Košarka 08.07.2019 | 16:33
''Dok su drugi igrali, mi nismo ništa radili...''
Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju rezultatom 81:55 u meču za treće mesto Evropskog prvenstva.

"Da poredim medalje... Ova medalja mi ima jednaki sjaj, težinu i vrednost kao i one dve medalje. Prošli smo kroz težak period, držale smo zajedno kao tim, igračice su sve vreme držale zajedno i da toga nije bilo, ne bi bilo ni ove medalje. Veoma je važno što smo osvojili ovu medalju", rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradskoj areni.

Srbija je osvojila bronzu, a Sonja Petrović se našla u idealnoj petorci prvenstva.

"Čestitam ekipi i svima koji su bili tu sa nama prethodna dva meseca. Mislim da su ove devojke dokazale da nisu samo dobre košarkašice, već da su pravi heroji, pre svega zbog načina na koji se bore, kako igraju... To je moj prvi osećaj posle osvajanja medalje", rekla je ona.

Upitana da li se na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u februaru može očekivati isti tim, Maljković je rekla da veruje da neće doći do velikih promena.

"Koliko budu zaslužile, kako budu igrale, kako se budu ponašale... Šalim se. Samo je važno da postoji takmičenje, da se okupljamo, da ništa ne propuštamo i da budemo u samom vrhu svetske, odnosno evropske košarke. Propatili smo zbog pauze tokom SP. Dok su drugi igrali mi ništa nismo radili. Prijateljske utakmice ne mogu da se porede sa zvaničnim takmičenjem. Dolazi smena generacija, ali nekako verujem da će opet vodeće igračice biti tu za naredne potrebe reprezentacije", rekla je ona.

Novinare je zanimalo da li će možda jedan od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre biti igran u Srbiji, a Maljković je rekla da je "mudro razmišljati o tome".

"Sigurna sam da će čelni ljudi da porazmisle na tu temu, s obzirom na to da smo s ovom medaljom pokazali da nam je lepo da igramo kod kuće", rekla je Maljković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar