Јокановић га лансирао, Ливерпул га узео!

Најталентованији Енглез прелази на Енфилд! Харви Елиот напушта Фулам.

Фудбал 08.07.2019 | 18:08
Јокановић га лансирао, Ливерпул га узео!
Кадетски репрезентативац Енглеске Харви Елиот, најмлађи фудбалер који је икада наступио у Премијер лиги у сениорској конкуренцији, требало би да се пресели овог лета у Ливерпул, након што је одбио нови стипендијски уговор у Фуламу.

Елиот, који је дебитовао у периоду док је на клупи тима са Крејвен Котиџа седео Србин Славиша Јокановић, неће моћи да постане професионалац до 17. рођендана у априлу следеће године. Њега је у протеклом периоду пратио велики број топ клубова, попут Реал Мадрида, Пари Сен Жермена и РБ Лајпцига, али је према информацији британског Телеграфа одлучио да појача редове шампиона Европе након истека претходног уговора у јуну.

Један од најцењенијих 16-годишњака на Острву није се нашао на новом списку Фуламових школараца који је објављен прошле недеље, али ће његовом досадашњем клубу припасти одређено обештећење које ће бити прецизирано на састанку представника лондонског тима и Ливерпула. 

Поред Харвија Елиота, Пари Сен Жермен и Барселона се занимају и за његовог репрезентативног колегу Луија Берија, 16-годишњака из редова Вест Бромвич Албиона што је потврда квалитетног рада у млађим категоријама у Енглеској. Елиоту ће на Енфилду бити понуђен уговор који ће аутоматски прећи из стипендијског у професионални чим напуни одређени број година, а такав тренутно може да потпише на максимум три године. 

Елиот је и само један у низу топ прозивода врхунске Фуламове омладинске академије. Тим са Крејвен Котиџа продао је тада тинејџера Патрика Робертса 2015. Манчестер Ситију за 12.000.000 фунти, а и некадашњи омладински репрезентативац Енглеске Рајан Сесењон (19) требало би да се пресели у редове неког од премијерлигаша овога лета.

Харви Елиот је прошлог септембра у Лига купу дебитовао са 15 година и 174 дана за сениоре Фулама, да би у мају у завршници утакмице са Вулверхемптоном са 16 година и 30 дана постао и најмлађи фудбалер који је заиграо у Премијер лиги. Претходни рекорд, занимљиво, држао је још један бивши фудбалер Фулама Метју Бригс.

Лондонски тим се надао да би понудом да се прикључи првом тиму овог лета Елиот потписао нови стипендијски уговор, али је играч одбио понуду. Изабрао је Енфилд и селидбу у Ливерпул где ће под надзором Јиргена Клопа моћи да сазрева. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар