Jokanović ga lansirao, Liverpul ga uzeo!

Najtalentovaniji Englez prelazi na Enfild! Harvi Eliot napušta Fulam.

Fudbal 08.07.2019 | 18:08
Jokanović ga lansirao, Liverpul ga uzeo!
Kadetski reprezentativac Engleske Harvi Eliot, najmlađi fudbaler koji je ikada nastupio u Premijer ligi u seniorskoj konkurenciji, trebalo bi da se preseli ovog leta u Liverpul, nakon što je odbio novi stipendijski ugovor u Fulamu.

Eliot, koji je debitovao u periodu dok je na klupi tima sa Krejven Kotidža sedeo Srbin Slaviša Jokanović, neće moći da postane profesionalac do 17. rođendana u aprilu sledeće godine. Njega je u proteklom periodu pratio veliki broj top klubova, poput Real Madrida, Pari Sen Žermena i RB Lajpciga, ali je prema informaciji britanskog Telegrafa odlučio da pojača redove šampiona Evrope nakon isteka prethodnog ugovora u junu.

Jedan od najcenjenijih 16-godišnjaka na Ostrvu nije se našao na novom spisku Fulamovih školaraca koji je objavljen prošle nedelje, ali će njegovom dosadašnjem klubu pripasti određeno obeštećenje koje će biti precizirano na sastanku predstavnika londonskog tima i Liverpula. 

Pored Harvija Eliota, Pari Sen Žermen i Barselona se zanimaju i za njegovog reprezentativnog kolegu Luija Berija, 16-godišnjaka iz redova Vest Bromvič Albiona što je potvrda kvalitetnog rada u mlađim kategorijama u Engleskoj. Eliotu će na Enfildu biti ponuđen ugovor koji će automatski preći iz stipendijskog u profesionalni čim napuni određeni broj godina, a takav trenutno može da potpiše na maksimum tri godine. 

Eliot je i samo jedan u nizu top prozivoda vrhunske Fulamove omladinske akademije. Tim sa Krejven Kotidža prodao je tada tinejdžera Patrika Robertsa 2015. Mančester Sitiju za 12.000.000 funti, a i nekadašnji omladinski reprezentativac Engleske Rajan Sesenjon (19) trebalo bi da se preseli u redove nekog od premijerligaša ovoga leta.

Harvi Eliot je prošlog septembra u Liga kupu debitovao sa 15 godina i 174 dana za seniore Fulama, da bi u maju u završnici utakmice sa Vulverhemptonom sa 16 godina i 30 dana postao i najmlađi fudbaler koji je zaigrao u Premijer ligi. Prethodni rekord, zanimljivo, držao je još jedan bivši fudbaler Fulama Metju Brigs.

Londonski tim se nadao da bi ponudom da se priključi prvom timu ovog leta Eliot potpisao novi stipendijski ugovor, ali je igrač odbio ponudu. Izabrao je Enfild i selidbu u Liverpul gde će pod nadzorom Jirgena Klopa moći da sazreva. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar