Партизан данас продаје двојицу играча!

Осим Марковића, за трансфер је виђен и нападач Рикардо.

Фудбал 08.07.2019 | 13:04
Партизан данас продаје двојицу играча!
Затишје, па бура. Данима није било никаквих информација кад је прелазни рок у Партизану у питању, а лако би могло да се деси да овог понедељка црно-бели, истовремено, остану без двојице играча: Светозара Марковића и Рикарда Гомеша. Сви услови да се њихови трансфери реализују постоје, а како се може чути на више различитих места, само формалност дели и штопера и нападача од нове средине.

У овом тренутку, посао са Марковићем делује извесније. Млади репрезентативац се већ налази у Атини, где ће у друштву агената покушати да финишира трансфер у Олимпијакос. Покушати, јер и даље постоје мале недоумице око његових услова, али се очекује, кад је већ довде посао дошао, да штопер из генерације 2000. каже “да” Грцима и обавеже се на верност до јуна 2023. Њега у Пиреју чекају лекарски прегледи и све указује да ће трансфер бити готов најкасније до поподневних сати.

Од продаје Светозара Марковића Парни ваљак ће приходовати 1.500.000 евра, а у уговор је убачена клаузула да му припада и 10 одсто од наредног трансфера. Црно-бели су у почетку тражили петину додатних средстава, међутим, како се посао отегао, Грци су смањивали услове и на крају су се клубови нашли на десет одсто.

Још важнији, у финансијском смислу, за Партизан требало би да буде посао који ће Рикарда Гомешапребацити у арапски свет. Народски речено, најбољи стрелац тима из прошле сезоне “гори” да оде, види се то по његовим рекацијама на Похорју, није играо ниједну контролну утакмицу овог лета, како не би ризиковао повреду и изгледа, бар су такве информације од синоћ, да ће дочекати трансфер каријере.

У Партизану имају најаву да ће клуб из Уједињених Арапских Емирата (вероватно Ал Шаржа) колико данас доставити понуду. Шта ће писати на том папиру, нико не зна, све се своди на претпоставке да је реч о новцу у реону око 3.500.000 евра. Остаје да се види да ли ће Арапи мали подићи услове у односу на почетне, јер су у Хумској 1 најпре тражили 5.000.000, затим као доњи праг назначили 4.000.000, али у сваком случају, какава год буде понуда, шпиц са Зеленортских Острва никад није био ближи одласку.

Црно-бели су схватили да више нема потребе да чекају, довели су на време замену у лику Умара Садика, а како је поменута свота новца довољна да подмири велики део издатака за наредних неколико месеци и значајно олакша функционисање клуба, очекује се да посао буде приведен крају већ данас.

Мада, прелазни рок често уме да буде превртљив, да се ситуација промени из корена у секунди. Уосталом, сам Рикардо је био “спакован” за одлазак још средином прошле седмице, тако да…

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар