Partizan danas prodaje dvojicu igrača!

Osim Markovića, za transfer je viđen i napadač Rikardo.

Fudbal 08.07.2019 | 13:04
Partizan danas prodaje dvojicu igrača!
Zatišje, pa bura. Danima nije bilo nikakvih informacija kad je prelazni rok u Partizanu u pitanju, a lako bi moglo da se desi da ovog ponedeljka crno-beli, istovremeno, ostanu bez dvojice igrača: Svetozara Markovića i Rikarda Gomeša. Svi uslovi da se njihovi transferi realizuju postoje, a kako se može čuti na više različitih mesta, samo formalnost deli i štopera i napadača od nove sredine.

U ovom trenutku, posao sa Markovićem deluje izvesnije. Mladi reprezentativac se već nalazi u Atini, gde će u društvu agenata pokušati da finišira transfer u Olimpijakos. Pokušati, jer i dalje postoje male nedoumice oko njegovih uslova, ali se očekuje, kad je već dovde posao došao, da štoper iz generacije 2000. kaže “da” Grcima i obaveže se na vernost do juna 2023. Njega u Pireju čekaju lekarski pregledi i sve ukazuje da će transfer biti gotov najkasnije do popodnevnih sati.

Od prodaje Svetozara Markovića Parni valjak će prihodovati 1.500.000 evra, a u ugovor je ubačena klauzula da mu pripada i 10 odsto od narednog transfera. Crno-beli su u početku tražili petinu dodatnih sredstava, međutim, kako se posao otegao, Grci su smanjivali uslove i na kraju su se klubovi našli na deset odsto.

Još važniji, u finansijskom smislu, za Partizan trebalo bi da bude posao koji će Rikarda Gomešaprebaciti u arapski svet. Narodski rečeno, najbolji strelac tima iz prošle sezone “gori” da ode, vidi se to po njegovim rekacijama na Pohorju, nije igrao nijednu kontrolnu utakmicu ovog leta, kako ne bi rizikovao povredu i izgleda, bar su takve informacije od sinoć, da će dočekati transfer karijere.

U Partizanu imaju najavu da će klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (verovatno Al Šarža) koliko danas dostaviti ponudu. Šta će pisati na tom papiru, niko ne zna, sve se svodi na pretpostavke da je reč o novcu u reonu oko 3.500.000 evra. Ostaje da se vidi da li će Arapi mali podići uslove u odnosu na početne, jer su u Humskoj 1 najpre tražili 5.000.000, zatim kao donji prag naznačili 4.000.000, ali u svakom slučaju, kakava god bude ponuda, špic sa Zelenortskih Ostrva nikad nije bio bliži odlasku.

Crno-beli su shvatili da više nema potrebe da čekaju, doveli su na vreme zamenu u liku Umara Sadika, a kako je pomenuta svota novca dovoljna da podmiri veliki deo izdataka za narednih nekoliko meseci i značajno olakša funkcionisanje kluba, očekuje se da posao bude priveden kraju već danas.

Mada, prelazni rok često ume da bude prevrtljiv, da se situacija promeni iz korena u sekundi. Uostalom, sam Rikardo je bio “spakovan” za odlazak još sredinom prošle sedmice, tako da…

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar