WБ - 7. дан: Новак посљедњи на "кецу"!

Ево шта нас данас чека на теренима најстаријег тениског турнира. . .  Манични понедељак! Након дана одмора на терене "Ол ингланд клуба" истрчава целокупна "велика тројка" јер су на реду одбрачуни осмине финала.

Тенис 08.07.2019 | 11:10
WБ - 7. дан: Новак посљедњи на "кецу"!
И поново ван "Централног терена" Вимблдона!

Организатори "зеленог" гренд слема одлучили су да други меч заредом шампиона и најбољег тенисера света Новака Ђоковића сместе на терен број "1", уместо да заигра на највећем стадиону - пред већим бројем навијача.

Ђоковић је у петак, у оквиру трећег кола, играо против пољског тенисера Хуберта Хурбача на "кецу", а на истом месту ће играти и осмину финала против Ига Умбера из Фрранцуске.

Занимљива је одлука и да њихов меч буде последњи на програму у понедељак, после сусрета Серене Вилијамс и Карле Суарез Наваро, односно Симоне Халеп и Коко Гоф, што значи да ће Ђоковић, према најоптимистичкијим прогнозама, на терен после 17 часова.

Интересантно је да организатору други пут у току турнира померају шампиона са "Централног терена", док су на "кецу" по једном само играли Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Рафа ће у понедељак први играти меч осмине финала против Соузе (око поднева), потом ће на "Централни" изађи Џоана Конта и Петра Квитова, док је последњи сусрет на овом терену резервисан за Беретинија и Роџера Федерера.

Швајцарац је свој једини меч на "јединици" одрадио у другом колу против Кларка, док је Шпанац то учинио још у првом против Сугите.

Биће занимљиво видети како ће организатори одредити који од тројице најбољих тенисера света ће морати на "јединицу" у случају да сва тројица прођу у четвртфинале, односно да ли ће се поново уступци правити на Новаку Ђоковићу.

"Проблем" може да направи и уколико Серена Вилијамс и Енди Мареј додатно буду напредовали у микс-дублу, пошто се ради о тандему који прати много публике.

За сада је ипак рано говорити о томе...

Прва седмица 133. издања Вимблдона је за нама и сада следи оно право, то јест оно најбоље. А то је без сумње "велика тројка" која ће се данас, заједно са осталим "преживелим" колегама борити за четвртфинале.

А  те преживеле колеге нису "уобичајене". Наиме, међу 16 најбољих нема те толико најаваљиване младе генерације која је виђена да прегази старије и далеко успешније колеге. Изузимајући Ђоковићевог противника којем је ово и највећи успех у краткој каријери. У питању је Иго Умбер који ће, мора се рећи неочекивано, укрстити рекете са нашим асом на крају дана на Терену бр.1 Занимљива је та одлука организатоа да им први носилац већ друго коло заредом игра на том стадиону, док је Цебнтрални резервисан данас за Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Свестан је тога и Ноле, те ће му сигурно прорадити инат против Француза. У ложи Ђоковића неће у другој седмици бити Горана Иванишевића који има неке раније уговорене обавезе, али чисто сумњамо да ће то утицати на коначни резултат.

Први пут се сусрећу највећи фаворит за титулу у Лондону и тренутно 66. рекет света. У питању је неспорно талентован младић, тренутно девети на НеxтГен листи, на којој је наш Миомир Кецмановић седми. Тешко да ће момак који је прошле године у ово време био 290. на АТП листи моћи нешто да уради против Новака, који пак и није и најбољој форми. Али и такав је предобар. Леворуки 21-годишњак из Меца могао био да га намучи у неком периоду одмеравања, али сумњамо да ће се то догодити на почетку.

Надал отвара од 14 часова дан на Централном стадиону протиов Жоаа Соузе. Искусни 30-годишњи Портигалац, тренутно 69. рекет света је специјалиста за шљаку, али и на њој није успео да победи Шпанца. Овде је разлика у квалитету више него јасна, те ништа више од победе у три сета не треба ни очекивати.

Последњи, то јест трећи меч на Централном терену играју Роџер Федерер и Матео Беретини, по први пут у животу. Швајцарац је наравно фаворит, али би ово могло да буде занимјиво. Момак из Рима, 20. на светској лествици, заиста игра импресивно у последње време и чини се да нема проблема са претераним респетком према старијим колегама, што Федекс обично одлично експлоатише. Да се добро сналази на трави Италијан је показао недавно освајањем Штутгарта и то без изгубљеног сета, али и пласманом у полуфинале у потоњем Халеу.Тешко ће до победе, мада је све могуће, али верујемо да би могао Швајцарцу да откине макар један сет.

Два искусна, прекаљена аса, Давид Гофан и Фернандо Вердаско играју један против другог за четвртфинале. Мали дерби мушког тениса који би лако могао да се претвори у маратон, знајући ову двојицу. Тренутно је 3-3 у међусобним сусретима, Белгијанац је 23, а Шпанац 37. на свету. Увек су им напети мечеви, и често дође и до тај-брејка. Ово не би требало да се заврши у три сета.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар