КАН: Алжир и Мадагаскар у четвртфиналу!

Мадагаскар наставио да "сања", Алжир рутински.  Фудбалске репрезентације Мадагаскара и Алжира пласирале су се у четвртфинале Купа афричких нација (КАН).  Гвинеја без повређеног Кеите била лаган залогај за Алжирце.  Сигуран тријумф Алжира за пласман у завршницу КАН-а - 3:0.

Фудбал 08.07.2019 | 09:54
КАН: Алжир и Мадагаскар у четвртфиналу!
Мадагаскар је после пенала славио победу против ДР Конга, након што је после 120 минута резултат био 2:2.

Мадагаскар је повео у деветом минуту преко Амаде, да би у 21. минуту изједначење донео Бакумбу.

Нову предност формалном домаћину донео је Андриатсима у 77. минуту, али је поново било нерешено – гол је у последњем минуту регуларног дела постигао Мбемба.

После мирних 30 минута продужетка отишло се на пенале. Играчи Мадагаскара су имали 4/4, док су из истог броја покушаја противници двапут промашили и завршили учешће на КАН-у.

Алжир је веома лако изашао на крај са Гвинејом, пошто их је савладао са убедљивих 3:0.

Стрелци за Алжирце су били Белаили у 24, Марез у 57. и Уна у 82. минуту.

У четвртфиналу Купа афричких нација састају се Сенегал – Бенин и Нигерија – Јужна Африка, док Мадагаскар чека бољег из дуела Гана – Тунис, а Алжир бољег из дуела Мали – Обала Слоноваче.

Позната су још два учесника четвртфинала Купа Африке 2019: Алжир и Мадагаскар.

Алжир је резултатом 3:0 савладао Гвинеју, чији најбољи играч Наби Кеита је по завршетку групне фазе отпутовао у Ливерпул, да га прегледају клупски лекари и није се вратио у Египат.

Његова повреда бутног мишића као да је деморалисала остатак екипе, па су "пустињске лисице" лако стигле до четврте победе на континенталном шампионату - 3:0 (1:0).

Погодак офанзивног "везисте" Манчестер ситија, односно начин на који је ушао у стопостотну шансу, био је врло леп.

Алжир у четвртфиналу чека победника утакмице Мали - Обала Слоноваче, која се игра у понедељак, као и Гана - Тунис.

Бољи из тог окршаја ће на селекцију Мадагаскара, након што су острвљани пеналима елиминисали Демократску Републику Конго.

ДР Конго се (привремено) извукао када је Шансел Мбемба после корнера у 90. минуту главом изједначио на 2:2 (1:1). Како у продужецима није било промене резултата, приступило се извођењу удараца са 11 метара.

Играчи Мадагаскара били су сигурни у четири покушаја, док су Конгоанци били неуспешни у првој и четвртој серији.

Од раније су позната два четвртфинална пара: Сенегал - Бенин и Нигерија - Јужна Африка.

Поред домаћина, Египта, од звучних имена испали су Мароко (од Бенина, на пенале) и Камерун (од Нигерије).

У великом стилу убедљивом партијом и тријумфом над Гвинејом од 3:0 селекција Алжира се пласирала у четвртфинале Купа афричких нација. Један од фаворита на континенталном шампионату у Египту рутински је забележио нову победу и обезбедио пролаз међу осам најбољих реперезентација.

Индивидуални квалитет пресудио је у корист селекције коју тренира Ђамел Белмади, а која са звездама попут Мареза, Бенасера или Фегулија не би смела да дозволи никакво изненађење. На време су вечерас Пустињске лисице "отвореиле" ривала, а стрелац водећег поготка после сјајне акције био је Јусеф Балили.

Сваку дилему око коначног исхода отклонио је Ријад Марез сјајним ударцем у 57. минуту на пас Бенасера, а тачку на убедљив и сигуран тријумф Алжира ставио је резервиста Адам Уна после сјајне контре из 82. минута. Занимљиво, офанзивац Наполија је затресао мрежу Гвинеје само пет минут од уласка у игру.

Што се тиче ривала, Гвинеја је тек у завршници меча успела да створи неколико добрих прилика, али без успеха и опасности да угрози убедљив тријумф и пласман Алжира у наредну фазу на Купу Африке.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - ОСМИНА ФИНАЛА

Петак

Мароко - Бенин 1:1 (након пенала 1:4)
/Ен Несри 76 - Адилеху 53/

Уганда - Сенегал 0:1
/Мане 14/

Субота

Нигерија - Камерун 3:2 (1:2)
/Игало 19, 63, Ивоби 66 – Бахокен 41, Н’Жије 44/

Египат - Јужна Африка 0:1 (0:0)
/Лорч  85/

Недеља

Мадагаскар - ДР Конго - пеналима 4:2 (2:2, 1:1)
/Амада 9, Андријатсима 77 - Букамбу 21, Мбемба 90/

Алжир - Гвинеја 3:0 (1:0)
/Белали 24, Марез 57, Уна 82/



Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар