KAN: Alžir i Madagaskar u četvrtfinalu!

Madagaskar nastavio da "sanja", Alžir rutinski.  Fudbalske reprezentacije Madagaskara i Alžira plasirale su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija (KAN).  Gvineja bez povređenog Keite bila lagan zalogaj za Alžirce.  Siguran trijumf Alžira za plasman u završnicu KAN-a - 3:0.

Fudbal 08.07.2019 | 09:54
KAN: Alžir i Madagaskar u četvrtfinalu!
Madagaskar je posle penala slavio pobedu protiv DR Konga, nakon što je posle 120 minuta rezultat bio 2:2.

Madagaskar je poveo u devetom minutu preko Amade, da bi u 21. minutu izjednačenje doneo Bakumbu.

Novu prednost formalnom domaćinu doneo je Andriatsima u 77. minutu, ali je ponovo bilo nerešeno – gol je u poslednjem minutu regularnog dela postigao Mbemba.

Posle mirnih 30 minuta produžetka otišlo se na penale. Igrači Madagaskara su imali 4/4, dok su iz istog broja pokušaja protivnici dvaput promašili i završili učešće na KAN-u.

Alžir je veoma lako izašao na kraj sa Gvinejom, pošto ih je savladao sa ubedljivih 3:0.

Strelci za Alžirce su bili Belaili u 24, Marez u 57. i Una u 82. minutu.

U četvrtfinalu Kupa afričkih nacija sastaju se Senegal – Benin i Nigerija – Južna Afrika, dok Madagaskar čeka boljeg iz duela Gana – Tunis, a Alžir boljeg iz duela Mali – Obala Slonovače.

Poznata su još dva učesnika četvrtfinala Kupa Afrike 2019: Alžir i Madagaskar.

Alžir je rezultatom 3:0 savladao Gvineju, čiji najbolji igrač Nabi Keita je po završetku grupne faze otputovao u Liverpul, da ga pregledaju klupski lekari i nije se vratio u Egipat.

Njegova povreda butnog mišića kao da je demoralisala ostatak ekipe, pa su "pustinjske lisice" lako stigle do četvrte pobede na kontinentalnom šampionatu - 3:0 (1:0).

Pogodak ofanzivnog "veziste" Mančester sitija, odnosno način na koji je ušao u stopostotnu šansu, bio je vrlo lep.

Alžir u četvrtfinalu čeka pobednika utakmice Mali - Obala Slonovače, koja se igra u ponedeljak, kao i Gana - Tunis.

Bolji iz tog okršaja će na selekciju Madagaskara, nakon što su ostrvljani penalima eliminisali Demokratsku Republiku Kongo.

DR Kongo se (privremeno) izvukao kada je Šansel Mbemba posle kornera u 90. minutu glavom izjednačio na 2:2 (1:1). Kako u produžecima nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju udaraca sa 11 metara.

Igrači Madagaskara bili su sigurni u četiri pokušaja, dok su Kongoanci bili neuspešni u prvoj i četvrtoj seriji.

Od ranije su poznata dva četvrtfinalna para: Senegal - Benin i Nigerija - Južna Afrika.

Pored domaćina, Egipta, od zvučnih imena ispali su Maroko (od Benina, na penale) i Kamerun (od Nigerije).

U velikom stilu ubedljivom partijom i trijumfom nad Gvinejom od 3:0 selekcija Alžira se plasirala u četvrtfinale Kupa afričkih nacija. Jedan od favorita na kontinentalnom šampionatu u Egiptu rutinski je zabeležio novu pobedu i obezbedio prolaz među osam najboljih reperezentacija.

Individualni kvalitet presudio je u korist selekcije koju trenira Đamel Belmadi, a koja sa zvezdama poput Mareza, Benasera ili Fegulija ne bi smela da dozvoli nikakvo iznenađenje. Na vreme su večeras Pustinjske lisice "otvoreile" rivala, a strelac vodećeg pogotka posle sjajne akcije bio je Jusef Balili.

Svaku dilemu oko konačnog ishoda otklonio je Rijad Marez sjajnim udarcem u 57. minutu na pas Benasera, a tačku na ubedljiv i siguran trijumf Alžira stavio je rezervista Adam Una posle sjajne kontre iz 82. minuta. Zanimljivo, ofanzivac Napolija je zatresao mrežu Gvineje samo pet minut od ulaska u igru.

Što se tiče rivala, Gvineja je tek u završnici meča uspela da stvori nekoliko dobrih prilika, ali bez uspeha i opasnosti da ugrozi ubedljiv trijumf i plasman Alžira u narednu fazu na Kupu Afrike.

KUP AFRIČKIH NACIJA - OSMINA FINALA

Petak

Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota

Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/

Nedelja

Madagaskar - DR Kongo - penalima 4:2 (2:2, 1:1)
/Amada 9, Andrijatsima 77 - Bukambu 21, Mbemba 90/

Alžir - Gvineja 3:0 (1:0)
/Belali 24, Marez 57, Una 82/



Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar