Марота открио Интерове карте...

Икарди било где осим у Јуве, Раџа вишак, хоћемо Џека и Лукакуа! Спортски директор Неразура о свим актуелним темама.

Фудбал 08.07.2019 | 14:20
Марота открио Интерове карте...
Интерови играчи, стручни штаб и руководиоци су се данас окупили у Лугану где сутра и званично крећу припреме за нову сезону. На окупљању, спортски директор Ђузепе Марота је причао о свим актуленим темам из Интера које се помињу ових дана.

Некадашњи Јувентуов трансфер гуту је потврдио да Мауро Икарди и Раџа Најноган нису у Интеровим плановима и да су на продају.

„Када се пројекат направи, неопхдоно је одредити и профиле људи који ће изнети тај пројекат. Не желим да улазим у детаље, али све смо лепо измерили и дошли до овог болног закључка око њих двојице. Мислим да смо ово урадили на најбољи могучи начин. Нисмо неискусни, професионалци смо. Имамо обавезу према тим људима да их третирамо као професионалце. Они су наша имовина и не желимо да им урушавамо вредност. Они ће тренирати са нама, а постоје правила и обавезе које морају да поштују“, рекао је Марота.

Претходних дана се спекулисало о могућности да Икарди појача Јувентус.

„Спремни смо да преговарамо са било ким ко је спреман да купи Икардија. И да при томе поштује вредност на коју ценимо играча. Али искључујем могућност Икардијевог одласка у Јувентус. За то не постоје ни минимални услови. Мораћемо да сачекамо на понуду која задовољава наше, али и услове играча. У тој причи тренутно не постоји ни сенка Јувентуса“.

О наводном састанку Ванде Наре и Јувентусовог директора Паратићија на Ибици...

„Сазнао сам из медија за тај наводни састанак, али не знам ништа конкретно. Нема потребе да то коментаришем“.

А потом је Марота проговорио о доласцима у Интер.

„Лукаку и Џеко су веома интересантни играчи различитих карактеристика. Не могу да порекнем да су нам обојица мете у прелазном року. Код Џека смо као у партији шаха. Продавац покушава да надмудри купца“.  

Прокоментарисао је и ситуацију око Каљаријевог везисте Бареле са којим имају договор, али немају са клубом. Тачније имали су га када је Каљари прихватио понуду од 36.000.000евра и 4.000.000 кроз бонусе, али онда је Рома послала бољу и Каљари је променио услове. Сада Сарди траже чак 50.000.000 евра за Барелу.

„Што се Бареле тиче, желимо да ускоро комплетирамо тај трансфер. Прочитао сам изјаве Каљаријевих челника, поштујем их, али се не слажем са њима. Продавац има право да одреди цену, али исто тако и купац има право да процени вредност. Барела је играч који има вредности које тражимо. Такође, Италијан је и мислим да је важно да италијански клуб има језгро од домаћих играча“.  

О избору Антонија Контеа за тренера.

„Конте је први којег смо желели јер нам је био потребан тренер који ће помоћи клубу да расте. Веома смо поносни на избор који смо направили. Конте је велики мотиватор за све у клубу. Заиста посвећује пажњу сваком детаљу и то ће нам омогућити да правимо добре резултате. Можемо да напредујемо са њим. Рецимо да ова наредна сезона представља нови почетак. Клуб ради на томе да изгради прецизан идентитет. Постигли смо договор са УЕФА око финансијског фер-плеја и сада можемо да подигнемо лествицу очекивања. Циљ је да будемо стабилни. Веома сам поносан што сам део овог пројекта који је спојио компанију Сунинг као модел успешности, фамилију Џанг и историју Интера“.

Јувентус је и даље фаворит.

„Чврсто сам убеђен да не побеђује увек онај који троши највише новца. Циљ је да играмо у Лиги шампиона, подигнемо лествицу у Серији А и да освојимо Куп Италије. Такве ствари су могуће и стварањем јаког тима поштујучи све финансијске параметре. Јуве за мене представља прошлост и сада гледам само у садашњост. А то је Интер. Желим да побеђујем са Интером, као што сам у прошлости побеђивао са Варезеом“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар