Marota otkrio Interove karte...

Ikardi bilo gde osim u Juve, Radža višak, hoćemo Džeka i Lukakua! Sportski direktor Nerazura o svim aktuelnim temama.

Fudbal 08.07.2019 | 14:20
Marota otkrio Interove karte...
Interovi igrači, stručni štab i rukovodioci su se danas okupili u Luganu gde sutra i zvanično kreću pripreme za novu sezonu. Na okupljanju, sportski direktor Đuzepe Marota je pričao o svim aktulenim temam iz Intera koje se pominju ovih dana.

Nekadašnji Juventuov transfer gutu je potvrdio da Mauro Ikardi i Radža Najnogan nisu u Interovim planovima i da su na prodaju.

„Kada se projekat napravi, neophdono je odrediti i profile ljudi koji će izneti taj projekat. Ne želim da ulazim u detalje, ali sve smo lepo izmerili i došli do ovog bolnog zaključka oko njih dvojice. Mislim da smo ovo uradili na najbolji moguči način. Nismo neiskusni, profesionalci smo. Imamo obavezu prema tim ljudima da ih tretiramo kao profesionalce. Oni su naša imovina i ne želimo da im urušavamo vrednost. Oni će trenirati sa nama, a postoje pravila i obaveze koje moraju da poštuju“, rekao je Marota.

Prethodnih dana se spekulisalo o mogućnosti da Ikardi pojača Juventus.

„Spremni smo da pregovaramo sa bilo kim ko je spreman da kupi Ikardija. I da pri tome poštuje vrednost na koju cenimo igrača. Ali isključujem mogućnost Ikardijevog odlaska u Juventus. Za to ne postoje ni minimalni uslovi. Moraćemo da sačekamo na ponudu koja zadovoljava naše, ali i uslove igrača. U toj priči trenutno ne postoji ni senka Juventusa“.

O navodnom sastanku Vande Nare i Juventusovog direktora Paratićija na Ibici...

„Saznao sam iz medija za taj navodni sastanak, ali ne znam ništa konkretno. Nema potrebe da to komentarišem“.

A potom je Marota progovorio o dolascima u Inter.

„Lukaku i Džeko su veoma interesantni igrači različitih karakteristika. Ne mogu da poreknem da su nam obojica mete u prelaznom roku. Kod Džeka smo kao u partiji šaha. Prodavac pokušava da nadmudri kupca“.  

Prokomentarisao je i situaciju oko Kaljarijevog veziste Barele sa kojim imaju dogovor, ali nemaju sa klubom. Tačnije imali su ga kada je Kaljari prihvatio ponudu od 36.000.000evra i 4.000.000 kroz bonuse, ali onda je Roma poslala bolju i Kaljari je promenio uslove. Sada Sardi traže čak 50.000.000 evra za Barelu.

„Što se Barele tiče, želimo da uskoro kompletiramo taj transfer. Pročitao sam izjave Kaljarijevih čelnika, poštujem ih, ali se ne slažem sa njima. Prodavac ima pravo da odredi cenu, ali isto tako i kupac ima pravo da proceni vrednost. Barela je igrač koji ima vrednosti koje tražimo. Takođe, Italijan je i mislim da je važno da italijanski klub ima jezgro od domaćih igrača“.  

O izboru Antonija Kontea za trenera.

„Konte je prvi kojeg smo želeli jer nam je bio potreban trener koji će pomoći klubu da raste. Veoma smo ponosni na izbor koji smo napravili. Konte je veliki motivator za sve u klubu. Zaista posvećuje pažnju svakom detalju i to će nam omogućiti da pravimo dobre rezultate. Možemo da napredujemo sa njim. Recimo da ova naredna sezona predstavlja novi početak. Klub radi na tome da izgradi precizan identitet. Postigli smo dogovor sa UEFA oko finansijskog fer-pleja i sada možemo da podignemo lestvicu očekivanja. Cilj je da budemo stabilni. Veoma sam ponosan što sam deo ovog projekta koji je spojio kompaniju Suning kao model uspešnosti, familiju Džang i istoriju Intera“.

Juventus je i dalje favorit.

„Čvrsto sam ubeđen da ne pobeđuje uvek onaj koji troši najviše novca. Cilj je da igramo u Ligi šampiona, podignemo lestvicu u Seriji A i da osvojimo Kup Italije. Takve stvari su moguće i stvaranjem jakog tima poštujuči sve finansijske parametre. Juve za mene predstavlja prošlost i sada gledam samo u sadašnjost. A to je Inter. Želim da pobeđujem sa Interom, kao što sam u prošlosti pobeđivao sa Varezeom“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar