Први дан самита са Ердоганом

Србију ће на Самиту процеса сарадње Југоисточне Европе (СЕЕЦП) у БиХ представљати премијерка Ана Брнабић, а допутоваће и премијер Бугарске Бојко Борисов, као и председници Турске, Сјеверне Македоније, Словеније и Црне Горе.

Босна и Херцеговина 08.07.2019 | 09:32
Први дан самита са Ердоганом
Чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић данас ће се састати с турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Увече је предвиђено одржавање свечане вечере у част шефова делегација учесница самита, док ће у уторак на Јахорини бити одржани састанци у оквиру самита.

Предсједник Словеније Борут Пахор присуствоваће вечери, али неће учествовати на самиту, преноси Клиx. 

С друге стране, предсједник Црне Горе Мило Ðукановић неће присуствовати вечери, али ће учествовати на састанцима на Јахорини.

Данас ће допутовати и предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски, што ће бити његова прва званична посјета БиХ.

На самиту неће учествовати предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић нити премијер те земље Андреј Планковић, али ће имати свог представника, као и Молдавија, Румунија и Грчка.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Брука и Срамота

08.07.2019 07:55

Ово је доказ да се преседниство обрукало јер они који требају да су ту неце бити и саљу своје слуге оно реда ради. Мени је овои смијесно.Дје цес " БА " самите одрзавати у СараЈ'ву у Босни. Није то за нас.За нас су сијела,прела,теферици и кориде ,несто гдје те литар ракије уљуља боље него и једна зена и каквих разњева па макар се и кока вртила и по која пјеваљка оно' хоп-стисни-притисни е то је за нас.Ман'се " БА " самита. Дјес' то нама !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2019 09:09

Вазно је да је Султан досао а ови су сића.

Name

циркус

08.07.2019 07:58

Слика говори висе не од хиљаду вец милион ријеци.Видите само како је нас Додо руку вец испрузио и затег'о да се рукује са Дзаферовицем. У нормалним дрзавама један цовјек води дрзаву и води је напред а код настри метиљавца унистисе и ово сто има мало сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Троцлано

08.07.2019 07:59

Један ратни профитер, један ратни злоцинац,један комуњара. Ко вам дођје свака му част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

08.07.2019 08:27

Ово се може назвати "Скуп Диктатора или њихових слуга". Поззз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

08.07.2019 08:39

И ста хоцете да казете да су криви ови лопови од политицара за ово стање,ја казем да то није тацно,ако постоји кривац у овој земљи онда је то само овај народ који као стадо оваца сета тамо вамо и блеји без везе и допуста овима да раде ста хоце,у сцјелом свијету су власт и циниоци дрзаве само градјани који је и цине а код нас је супротно градјани су глухи ,слијепи а и оно сто изадје да протествује на крају се прода за пар гајби пива или Ракије иде куци ко сав срецан ,тако нам и треба нек нас пљацкају ,отимају и убијају то смо им ми народ све дозволили. и сад нетреба да се цидимо сто нам је тако у земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.07.2019 11:03

Па видис свуда у свијету ко нспадне регуларну војску као ви у у бившој Југославији и бившој босни знаде шта буде и како се третира.Ви сте у има сад те тзв дрзаве коју сте хтјели исламизовати напали на једину легитимну војску ради остварења неких ваших болесних идеја и у име те тзв беиха убијали све који се не слажу са вама.И сад ви хоће те да ми волимо ту беиха.е па то никад више.

Name

Спрега

08.07.2019 11:47

Унутрашњег и вањског фактора, да се овај народ држи на кољенима, то је изгледа дугорочни сценарио. Нису сви људи полтрони, јаде и неморални, тешко је против оволике силе и увезане организације.

Name

Аферим

08.07.2019 08:55

А јес нас Бурлетан постао пристојан у Сарајеву.Реце ми неки сто ради на осигурању да цим је усао у зграду да је испрузио руку да поздрави хадзи - Дзафера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорбирн

08.07.2019 12:38

Најзесци је Словенац.Присуствоваце вецери,неце на самит.Испала му прилика да се огребе за вецеру,то је економско размисљање..

ОДГОВОРИТЕ