Prvi dan samita sa Erdoganom

Srbiju će na Samitu procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) u BiH predstavljati premijerka Ana Brnabić, a doputovaće i premijer Bugarske Bojko Borisov, kao i predsednici Turske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Bosna i Hercegovina 08.07.2019 | 09:32
Prvi dan samita sa Erdoganom
Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić danas će se sastati s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Uveče je predviđeno održavanje svečane večere u čast šefova delegacija učesnica samita, dok će u utorak na Jahorini biti održani sastanci u okviru samita.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor prisustvovaće večeri, ali neće učestvovati na samitu, prenosi Klix. 

S druge strane, predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović neće prisustvovati večeri, ali će učestvovati na sastancima na Jahorini.

Danas će doputovati i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, što će biti njegova prva zvanična posjeta BiH.

Na samitu neće učestvovati predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović niti premijer te zemlje Andrej Planković, ali će imati svog predstavnika, kao i Moldavija, Rumunija i Grčka.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Bruka i Sramota

08.07.2019 07:55

Ovo je dokaz da se presednistvo obrukalo jer oni koji trebaju da su tu nece biti i salju svoje sluge ono reda radi. Meni je ovoi smijesno.Dje ces " BA " samite odrzavati u SaraJ'vu u Bosni. Nije to za nas.Za nas su sijela,prela,teferici i koride ,nesto gdje te litar rakije uljulja bolje nego i jedna zena i kakvih raznjeva pa makar se i koka vrtila i po koja pjevaljka ono' hop-stisni-pritisni e to je za nas.Man'se " BA " samita. Djes' to nama !!!

ODGOVORITE
Name

Re

08.07.2019 09:09

Vazno je da je Sultan dosao a ovi su sića.

Name

cirkus

08.07.2019 07:58

Slika govori vise ne od hiljadu vec milion rijeci.Vidite samo kako je nas Dodo ruku vec ispruzio i zateg'o da se rukuje sa Dzaferovicem. U normalnim drzavama jedan covjek vodi drzavu i vodi je napred a kod nastri metiljavca unistise i ovo sto ima malo sirotinje.

ODGOVORITE
Name

Troclano

08.07.2019 07:59

Jedan ratni profiter, jedan ratni zlocinac,jedan komunjara. Ko vam dođje svaka mu čast.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

08.07.2019 08:27

Ovo se može nazvati "Skup Diktatora ili njihovih sluga". Pozzz...

ODGOVORITE
Name

ja

08.07.2019 08:39

I sta hocete da kazete da su krivi ovi lopovi od politicara za ovo stanje,ja kazem da to nije tacno,ako postoji krivac u ovoj zemlji onda je to samo ovaj narod koji kao stado ovaca seta tamo vamo i bleji bez veze i dopusta ovima da rade sta hoce,u scjelom svijetu su vlast i cinioci drzave samo gradjani koji je i cine a kod nas je suprotno gradjani su gluhi ,slijepi a i ono sto izadje da protestvuje na kraju se proda za par gajbi piva ili Rakije ide kuci ko sav srecan ,tako nam i treba nek nas pljackaju ,otimaju i ubijaju to smo im mi narod sve dozvolili. i sad netreba da se cidimo sto nam je tako u zemlji.

ODGOVORITE
Name

Re

08.07.2019 11:03

Pa vidis svuda u svijetu ko nspadne regularnu vojsku kao vi u u bivšoj Jugoslaviji i bivšoj bosni znade šta bude i kako se tretira.Vi ste u ima sad te tzv drzave koju ste htjeli islamizovati napali na jedinu legitimnu vojsku radi ostvarenja nekih vaših bolesnih ideja i u ime te tzv beiha ubijali sve koji se ne slažu sa vama.I sad vi hoće te da mi volimo tu beiha.e pa to nikad više.

Name

Sprega

08.07.2019 11:47

Unutrašnjeg i vanjskog faktora, da se ovaj narod drži na koljenima, to je izgleda dugoročni scenario. Nisu svi ljudi poltroni, jade i nemoralni, teško je protiv ovolike sile i uvezane organizacije.

Name

Aferim

08.07.2019 08:55

A jes nas Burletan postao pristojan u Sarajevu.Rece mi neki sto radi na osiguranju da cim je usao u zgradu da je ispruzio ruku da pozdravi hadzi - Dzafera.

ODGOVORITE
Name

Dorbirn

08.07.2019 12:38

Najzesci je Slovenac.Prisustvovace veceri,nece na samit.Ispala mu prilika da se ogrebe za veceru,to je ekonomsko razmisljanje..

ODGOVORITE