Невена: Сија бронза, исплатило се!

Александра: Кад је најтеже биле смо најјаче! Кошаркашица Србије Невена Јовановић, после освојене бронзе на Европском првенству, рекла је да је срећна због великог успеха који је тим постигао.  "Маја је мотивисана, добија пензију – кога брига за бронзу!" Ана Дабовић и Маја Миљковић, кошаркашке репрезентативке Србије, биле су одлично расположене после освајања бронзане медаље на Евробаскету.

Кошарка 08.07.2019 | 13:23
Невена: Сија бронза, исплатило се!
Србија је резултатом 81:55 победила Велику Британију и освојила бронзану медаљу на Евробаскету у Београду.

“Сија ова бронза. Пресрећне смо стварно. Један велики успех и само ми знамо кроз шта смо прошли. Било је ово напорних два месеца, али исплатило се”, рекла је Јовановићева новинарима после меча.

Бек српског тима истакла је да је ова медаља за њу посебна, јер је освојена пред домаћом публиком.

"Успех стварно, још лепше је када испред својих навијача освојите медаљу. Захвалила бих се овом приликом за сву подршку, свих дана током првенства и у Зрењанину и у Београду. Наравно да је уз њих све ово лепше. Ја сам имала жељу за рођендан да славим са својим народом, и рекла сам да о томе нећу да причам. Пожелела сам медаљу и жеља ми се испунила", закључила је Јовановићева.

Њена саиграчица Александра Црвендакић истакла је да је победа у мечу за бронзу била мелем на рану после пораза у полуфиналу од Шпаније.

“Било нам је тешко што смо изгубили у полуфиналу. После непроспаване ноћи смо скупили снаге и кад је најтеже бие смо најјаче. Изашле смо на терен, показале смо зашто смо дошле овде, колико вредимо. Видело се да смо опет уживале на терену. Од првог тренутка им нисмо дале да дишу и да имају било какву помисао да могу да нас победе. Препоносна сам на ове девојке. Од тренутка кад смо почеле припреме све радимо јако, трудимо се и исплатило се са медаљом”, рекла је Црвендакићева.

Објашњавајући како је изгледао опоравак после изгубљеног полуфинала, рекла је да је само питање колико брзо ћеш да се дигнеш после пораза, да су имале јако дугу ноћ, седеле заједно и причале.

"Успеле смо сва срећа, јер смо тим, па смо се подржавале и бодрила једна другу да прођемо кроз ту неку кризу на терену. Нисмо много причали о изгубљеној утакмици, колико о томе да ову утакмицу морамо да изађемо и да покидамо. Нема друге опције, покидамо, узмемо ту медаљу коју заслужујемо и то смо и урадили. Свака медаља је златна и вредна, тако да ништа мање вредна него друге", закључила је Црвендакићева.

"Маја је мотивисана, добија пензију – кога брига за бронзу!" Ана Дабовић и Маја Миљковић, кошаркашке репрезентативке Србије, биле су одлично расположене после освајања бронзане медаље на Евробаскету.

Миљковићева је рекла да је екипи било тешко, али да су играчице знале да могу да одговоре на прави начин.

"За ово смо се спремале од 1. маја, знале смо да физички можемо да изнесемо, играле смо и за Ану (Дабовић) која је за нас играла са сломљеном руком. Знали смо да морамо да дамо максимум, тако смо изашле на терен и јако сам срећна што смо успеле да освојимо медаљу и задржимо континуитет освајања медаља на великим такмичењима", рекла је Миљковићева.

Док је Миљковић разговарала с новинарима, Ана Дабовић је добацивала, па је новинаре занимало шта.

"Маја је мотивисана, добија пензију, кога брига за бронзу... Шалим се", рекла је Дабовићева уз осмех.

"Ја сам се извинила њима што немају пензију као ми, али боже мој, тек ћемо да освајамо, имамо Олимпијске игре следеће године... Ми смо у најбољим годинама, ја то све време причам. Тек сада следе успеси", додала је расположена Дабовићева, иако је пропустила меч против Велике Британије због повреде шаке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар