Nevena: Sija bronza, isplatilo se!

Aleksandra: Kad je najteže bile smo najjače! Košarkašica Srbije Nevena Jovanović, posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu, rekla je da je srećna zbog velikog uspeha koji je tim postigao.  "Maja je motivisana, dobija penziju – koga briga za bronzu!" Ana Dabović i Maja Miljković, košarkaške reprezentativke Srbije, bile su odlično raspoložene posle osvajanja bronzane medalje na Evrobasketu.

Košarka 08.07.2019 | 13:23
Nevena: Sija bronza, isplatilo se!
Srbija je rezultatom 81:55 pobedila Veliku Britaniju i osvojila bronzanu medalju na Evrobasketu u Beogradu.

“Sija ova bronza. Presrećne smo stvarno. Jedan veliki uspeh i samo mi znamo kroz šta smo prošli. Bilo je ovo napornih dva meseca, ali isplatilo se”, rekla je Jovanovićeva novinarima posle meča.

Bek srpskog tima istakla je da je ova medalja za nju posebna, jer je osvojena pred domaćom publikom.

"Uspeh stvarno, još lepše je kada ispred svojih navijača osvojite medalju. Zahvalila bih se ovom prilikom za svu podršku, svih dana tokom prvenstva i u Zrenjaninu i u Beogradu. Naravno da je uz njih sve ovo lepše. Ja sam imala želju za rođendan da slavim sa svojim narodom, i rekla sam da o tome neću da pričam. Poželela sam medalju i želja mi se ispunila", zaključila je Jovanovićeva.

Njena saigračica Aleksandra Crvendakić istakla je da je pobeda u meču za bronzu bila melem na ranu posle poraza u polufinalu od Španije.

“Bilo nam je teško što smo izgubili u polufinalu. Posle neprospavane noći smo skupili snage i kad je najteže bie smo najjače. Izašle smo na teren, pokazale smo zašto smo došle ovde, koliko vredimo. Videlo se da smo opet uživale na terenu. Od prvog trenutka im nismo dale da dišu i da imaju bilo kakvu pomisao da mogu da nas pobede. Preponosna sam na ove devojke. Od trenutka kad smo počele pripreme sve radimo jako, trudimo se i isplatilo se sa medaljom”, rekla je Crvendakićeva.

Objašnjavajući kako je izgledao oporavak posle izgubljenog polufinala, rekla je da je samo pitanje koliko brzo ćeš da se digneš posle poraza, da su imale jako dugu noć, sedele zajedno i pričale.

"Uspele smo sva sreća, jer smo tim, pa smo se podržavale i bodrila jedna drugu da prođemo kroz tu neku krizu na terenu. Nismo mnogo pričali o izgubljenoj utakmici, koliko o tome da ovu utakmicu moramo da izađemo i da pokidamo. Nema druge opcije, pokidamo, uzmemo tu medalju koju zaslužujemo i to smo i uradili. Svaka medalja je zlatna i vredna, tako da ništa manje vredna nego druge", zaključila je Crvendakićeva.

"Maja je motivisana, dobija penziju – koga briga za bronzu!" Ana Dabović i Maja Miljković, košarkaške reprezentativke Srbije, bile su odlično raspoložene posle osvajanja bronzane medalje na Evrobasketu.

Miljkovićeva je rekla da je ekipi bilo teško, ali da su igračice znale da mogu da odgovore na pravi način.

"Za ovo smo se spremale od 1. maja, znale smo da fizički možemo da iznesemo, igrale smo i za Anu (Dabović) koja je za nas igrala sa slomljenom rukom. Znali smo da moramo da damo maksimum, tako smo izašle na teren i jako sam srećna što smo uspele da osvojimo medalju i zadržimo kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima", rekla je Miljkovićeva.

Dok je Miljković razgovarala s novinarima, Ana Dabović je dobacivala, pa je novinare zanimalo šta.

"Maja je motivisana, dobija penziju, koga briga za bronzu... Šalim se", rekla je Dabovićeva uz osmeh.

"Ja sam se izvinila njima što nemaju penziju kao mi, ali bože moj, tek ćemo da osvajamo, imamo Olimpijske igre sledeće godine... Mi smo u najboljim godinama, ja to sve vreme pričam. Tek sada slede uspesi", dodala je raspoložena Dabovićeva, iako je propustila meč protiv Velike Britanije zbog povrede šake.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar