КАН: Срећо, име ти је Мадагаскар!

Историјски успех за дебитанта на Купа Африке и пласман у четвртфинале!

Фудбал 07.07.2019 | 22:30
КАН: Срећо, име ти је Мадагаскар!
Какво лето за фудбалере и навијаче Мадагаскара... Дебитант на континенталном шампионату Африке у фудбалу направио је историјски успех и пласирао се у четвртфинале КАН-а победом над ДР Конго после извођења једанаестераца са 4:2. Можда су фудбалери са Мадагаскара заслужили и да у регуларних 90 минута дођу до победе и пролаза у даљу фазу, али их је спречио у томе изједначујући погодак Мбембе у 90. минуту.

Два пута су играчи Мадагаскара водили у овом мечу, прво их је у деветом минуту Амада довео у предност, али је радост трајала кратко пошто је Седрик Букамбу прованао резултат у 21. Сензацију је наговестио други пут на утакмици Андријатсима поготком за 2:1 у 77, међутим у самом финишу ДР Конго је озбиљно напао и после корнера успео да се докопа продужетака.

Истина, жалиће се фудбалери ДР Конга и због детаља из 87. када им главни судија није досудио чист пенал после прекршаја над Боласијем, а после тврдих пола сата игре у продужецима меч је одлучен са беле тачке. Марсел Тисеран и Јаник Боласи промашили су ударце у првој и четвртој серији, сва четворица фудбалера са Мадагаскара били су прецизни, па је славље могло да почне.

Мадагаскар је остварио велико изненађење и исписао најлепшу страницу фудбала у тој земљи и имаће лепу прилику да настави ову дивну фудбалску причу.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА – ОСМИНА ФИНАЛА

Петак

Мароко - Бенин 1:1 (након пенала 1:4)
/Ен Несри 76 - Адилеху 53/

Уганда - Сенегал 0:1
/Мане 14/

Субота

Нигерија - Камерун 3:2 (1:2)
/Игало 19, 63, Ивоби 66 – Бахокен 41, Н’Жије 44/

Египат - Јужна Африка 0:1 (0:0)
/Лорч  85/

Недеља

Мадагаскар - ДР Конго - пеналима 4:2 (2:2, 1:1)

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар