KAN: Srećo, ime ti je Madagaskar!

Istorijski uspeh za debitanta na Kupa Afrike i plasman u četvrtfinale!

Fudbal 07.07.2019 | 22:30
KAN: Srećo, ime ti je Madagaskar!
Kakvo leto za fudbalere i navijače Madagaskara... Debitant na kontinentalnom šampionatu Afrike u fudbalu napravio je istorijski uspeh i plasirao se u četvrtfinale KAN-a pobedom nad DR Kongo posle izvođenja jedanaesteraca sa 4:2. Možda su fudbaleri sa Madagaskara zaslužili i da u regularnih 90 minuta dođu do pobede i prolaza u dalju fazu, ali ih je sprečio u tome izjednačujući pogodak Mbembe u 90. minutu.

Dva puta su igrači Madagaskara vodili u ovom meču, prvo ih je u devetom minutu Amada doveo u prednost, ali je radost trajala kratko pošto je Sedrik Bukambu provanao rezultat u 21. Senzaciju je nagovestio drugi put na utakmici Andrijatsima pogotkom za 2:1 u 77, međutim u samom finišu DR Kongo je ozbiljno napao i posle kornera uspeo da se dokopa produžetaka.

Istina, žaliće se fudbaleri DR Konga i zbog detalja iz 87. kada im glavni sudija nije dosudio čist penal posle prekršaja nad Bolasijem, a posle tvrdih pola sata igre u produžecima meč je odlučen sa bele tačke. Marsel Tiseran i Janik Bolasi promašili su udarce u prvoj i četvrtoj seriji, sva četvorica fudbalera sa Madagaskara bili su precizni, pa je slavlje moglo da počne.

Madagaskar je ostvario veliko iznenađenje i ispisao najlepšu stranicu fudbala u toj zemlji i imaće lepu priliku da nastavi ovu divnu fudbalsku priču.

KUP AFRIČKIH NACIJA – OSMINA FINALA

Petak

Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota

Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/

Nedelja

Madagaskar - DR Kongo - penalima 4:2 (2:2, 1:1)

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar