"Испрозивала" Трампа, па освојила "Златну лопту"!

Капитен женске фудбалске репрезентације САД Меган Рапино проглашена је за најбољу на Светском првенству у Француској, које је њена екипа освојила.

Фудбал 08.07.2019 | 12:26
"Испрозивала" Трампа, па освојила "Златну лопту"!
Селекција САД одбранила је титулу светског првака пошто је у финалу у Лиону победила Холандију са 2:0 головима Рапино и Роуз Лавел.

Рапино је добила "Златну лопту" за најбољег играча турнира, а освојила је и "Златну копачку" као најбољи стрелац. Она је постигла шест голова и имала је три асистенције. Исти учинак имала је и њена саиграчица Алекс Морган, али за више времена проведеног на терену (490-428).

Рапино је била под будним оком јавности током целог првенства, пошто је на почетку турнира одбила да пева химнку Сједињених Америчких Држава, уз поруку председнику Доналду Трампу – "је** се".

Такодје шест голова постигла је и енглеска репрезентативка Елен Вајт, али она није имала ниједну асистенцију.

Сребрну лопту за другу најбољу на турниру добила је енглеска репрезентативка Луси Бронз, а трећа најбоља играчица турнира је Американка Роуз Лавел.

Златну рукавицу за најбољег голмана турнира добила је Холандјанка Сари ван Венедал.

Американке су освојиле рекордну четврту титулу светског шампиона (1991, 1995, 2015, 2019). Постигле су 26 голова на турниру, а Рапино је постала најстарији стрелац финала са 34 године и два дана.

"Ово је сјајна група играча, показале су фантастичну упорност. Све су уложиле, не могу довољно да им захвалим. Нисам могла много да кажем после утакмице, али сам им рекла да су исписале историју и да уживају", рекла је селекторка САД Џил Елис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар