"Isprozivala" Trampa, pa osvojila "Zlatnu loptu"!

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije SAD Megan Rapino proglašena je za najbolju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, koje je njena ekipa osvojila.

Fudbal 08.07.2019 | 12:26
"Isprozivala" Trampa, pa osvojila "Zlatnu loptu"!
Selekcija SAD odbranila je titulu svetskog prvaka pošto je u finalu u Lionu pobedila Holandiju sa 2:0 golovima Rapino i Rouz Lavel.

Rapino je dobila "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača turnira, a osvojila je i "Zlatnu kopačku" kao najbolji strelac. Ona je postigla šest golova i imala je tri asistencije. Isti učinak imala je i njena saigračica Aleks Morgan, ali za više vremena provedenog na terenu (490-428).

Rapino je bila pod budnim okom javnosti tokom celog prvenstva, pošto je na početku turnira odbila da peva himnku Sjedinjenih Američkih Država, uz poruku predsedniku Donaldu Trampu – "je** se".

Takodje šest golova postigla je i engleska reprezentativka Elen Vajt, ali ona nije imala nijednu asistenciju.

Srebrnu loptu za drugu najbolju na turniru dobila je engleska reprezentativka Lusi Bronz, a treća najbolja igračica turnira je Amerikanka Rouz Lavel.

Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana turnira dobila je Holandjanka Sari van Venedal.

Amerikanke su osvojile rekordnu četvrtu titulu svetskog šampiona (1991, 1995, 2015, 2019). Postigle su 26 golova na turniru, a Rapino je postala najstariji strelac finala sa 34 godine i dva dana.

"Ovo je sjajna grupa igrača, pokazale su fantastičnu upornost. Sve su uložile, ne mogu dovoljno da im zahvalim. Nisam mogla mnogo da kažem posle utakmice, ali sam im rekla da su ispisale istoriju i da uživaju", rekla je selektorka SAD Džil Elis.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar