Лопаре: Одржане брдске ауто-трке

У Тобуту код Лопара данас је одржана Седма брдска ауто-трка „Лопаре 2019" на којој је у генералном пласману титулу најбољег возача понио Дејан Вујасин из Ауто картинг клуба /АКК/ „Професионал" из Бања Луке.

Република Српска 07.07.2019 | 21:51
Лопаре: Одржане брдске ауто-трке
Вујасин је постигао и најбоље вријеме данашње трке од 1,49 минута а најбољим клубом проглашен је АКК „Професионал" Бања Лука.

Најбољем такмичару награду је уручио начелник општине Лопаре Радо Савић који је данас и свечано отворио трку.



Савић је свим учесницима захвалио на учешћу и изразио увјерење да су се такмичари лијепо осјећали током боравка у овој мајевичкој општини.

„Задовољство ми је јер се окупио велики број возача, а ово је одлична промоција спорта али и општине Лопаре и мајевичког краја", рекао је Савић новинарима.

Савић је оцијенио да је из годину у годину организација трке на све вишем нивоу.

„У оквиру овогодишње трке рехабилитован је коловоз кроз Тобут, уграђени су додатни браници на овој дионици, и све ће то остати становништву општине Лопаре који највише користе овај путни правац", додао је Савић и најавио да ће ова локална заједница у наредном периоду дати још снажнију подршку ауто спорту.

Организатори Седмих брдских трка су Ауто-мото клуб "Оптима моторспорт" из Бијељине и Спортски ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Ауто мото савезом Републике Српске а генерални покровитељ је општина Лопаре.



У име организатора Младен Ребриновић рекао је да је дужина стазе 3.150 метара те да је у такмичењу учествовало 27 возача из БиХ и један возач из Србије.

„Стаза је прилично захтијевна у техничком смислу, добро смо припремили стазу и испунили смо очекивања јер су возачи задовољни", навео је Ребриновић и захвалио општини Лопаре и свима који су подржали овогодишњу трку.

Предсједник АКК „Професинал" Далибор Шобот изразио је задовољство данашњим постигнутим резултатима и захвалио начелнику општине Лопаре Ради Савићу и организатору Младену Ребриновићу.

„За сљедећу годину планирамо да уведемо шампионат Србије на брдској трци „Лопаре 2020 уз санацију стазе у поптуности", најавио је Шобот који је члан управног одбора Спортског ауто мото савеза БиХ.

Седме брдске ауто трке „Лопаре 2019" су првенство БиХ и отворени шампионат Републике Српске.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар