Lopare: Održane brdske auto-trke

U Tobutu kod Lopara danas je održana Sedma brdska auto-trka „Lopare 2019" na kojoj je u generalnom plasmanu titulu najboljeg vozača ponio Dejan Vujasin iz Auto karting kluba /AKK/ „Profesional" iz Banja Luke.

Republika Srpska 07.07.2019 | 21:51
Lopare: Održane brdske auto-trke
Vujasin je postigao i najbolje vrijeme današnje trke od 1,49 minuta a najboljim klubom proglašen je AKK „Profesional" Banja Luka.

Najboljem takmičaru nagradu je uručio načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je danas i svečano otvorio trku.



Savić je svim učesnicima zahvalio na učešću i izrazio uvjerenje da su se takmičari lijepo osjećali tokom boravka u ovoj majevičkoj opštini.

„Zadovoljstvo mi je jer se okupio veliki broj vozača, a ovo je odlična promocija sporta ali i opštine Lopare i majevičkog kraja", rekao je Savić novinarima.

Savić je ocijenio da je iz godinu u godinu organizacija trke na sve višem nivou.

„U okviru ovogodišnje trke rehabilitovan je kolovoz kroz Tobut, ugrađeni su dodatni branici na ovoj dionici, i sve će to ostati stanovništvu opštine Lopare koji najviše koriste ovaj putni pravac", dodao je Savić i najavio da će ova lokalna zajednica u narednom periodu dati još snažniju podršku auto sportu.

Organizatori Sedmih brdskih trka su Auto-moto klub "Optima motorsport" iz Bijeljine i Sportski auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Auto moto savezom Republike Srpske a generalni pokrovitelj je opština Lopare.



U ime organizatora Mladen Rebrinović rekao je da je dužina staze 3.150 metara te da je u takmičenju učestvovalo 27 vozača iz BiH i jedan vozač iz Srbije.

„Staza je prilično zahtijevna u tehničkom smislu, dobro smo pripremili stazu i ispunili smo očekivanja jer su vozači zadovoljni", naveo je Rebrinović i zahvalio opštini Lopare i svima koji su podržali ovogodišnju trku.

Predsjednik AKK „Profesinal" Dalibor Šobot izrazio je zadovoljstvo današnjim postignutim rezultatima i zahvalio načelniku opštine Lopare Radi Saviću i organizatoru Mladenu Rebrinoviću.

„Za sljedeću godinu planiramo da uvedemo šampionat Srbije na brdskoj trci „Lopare 2020 uz sanaciju staze u poptunosti", najavio je Šobot koji je član upravnog odbora Sportskog auto moto saveza BiH.

Sedme brdske auto trke „Lopare 2019" su prvenstvo BiH i otvoreni šampionat Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar