Пооштрене мјере због опасних лица

У Казнено-поправном заводу (КПЗ) Бањалука на Туњицама појачане су мјере безбједности, док су припадници МУП-а Српске с дугим цијевима ангажовани на спољном обезбјеђењу затворских објеката, сазнају "Независне".

Република Српска 07.07.2019 | 21:37
Пооштрене мјере због опасних лица
Наш извор, упућен у разлоге ових мјера, подсјећа да у посљедње вријеме на Туњицама иза браве борави више лица за које се вјерује да су опасна, те да је овакав потез био очекиван.

"Подсјетићу вас, у притвору су, између осталих, Емилио Балдо и доскоро одбјегли Бенеди Ђукановић, који су ухапшени због бруталног убиства бањалучког привредника Славише Крунића и његовог сарадника Жарка Павловића", истиче саговорник "Независних".

Ту, по ријечима нашег извора, списак није коначан, јер су у притворској јединици, између осталих, и Горан Јеличић, полицајац из Козарске Дубице, осумњичен да је прије 14 година свирепо убио двадесетосмогодишњу суграђанку Ирену Предојевић.

"Осим тога, у притвору је и Миљан Вујовић, Билећанин за којим је била расписана потјерница због сумње да се може довести у везу са убиством Петра Бајчетића, власника кафића НН у Билећи", појашњава наш саговорник.

Осим тога, подсјећа наш извор, у притвору је и четворка оптужена за филмску пљачку 617.000 марака на аутопуту Бањалука - Градишка, односно бивши специјалци Владан Малић, Горан Параш и Александар Поповић, те цивил Олег Банда, који им је, по оптужници, био саучесник.

Та и још нека имена су, додаје наш извор, разлог због којих су из КПЗ Бањалука затражили од МУП-а асистенцију, а која се односи на спољашње обезбјеђивање затвора.

"МУП Српске је процијенио да је тај захтјев и те како оправдан, тако да полицајци обезбјеђују простор око затвора", појашњава саговорник "Независних", који додаје да је ова мјера на снази већ десетак дана.

Наш саговорник додаје да је прије неколико дана у КПЗ Бањалука одржан састанак представника овог завода и МУП-а Српске, Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), Граничне полиције БиХ, Судске полиције Републике Српске.

"Споменуте су и ове повећане мјере безбједности, а један од закључака јесте и да је добра сарадња КПЗ-а са свим агенцијама у Српској и БиХ", закључује саговорник "Независних".

Подсјетимо, када је Бенеди Ђукановић довођен у Окружни суд у Бањалуци ради одређивања притвора, и тада су на снази биле повећане мјере безбједности - на себи је имао панцирни прслук, баш као својевремено и серијски убица из Козарске Дубице Горан Котаран.

Велики број полицајаца, од чега их је дио такође био заштићен панцирима, а неки су у рукама имали и дуге цијеви, у стопу је лисицама везаног Ђукановића пратио до суднице, гдје је доскорашњем најтраженијем бјегунцу потом одређен притвор.

Пријети им "српски Алкатраз"

У КПЗ Бањалука имате бројне притворенике за које се оправдано може рећи да су изузетно опасни и, уколико буду осуђени, сасвим сигурно је да ће бити смјештени у КПЗ Фоча, каже саговорник "Независних".

"То је установа гдје имате посебан режим чувања осуђеника и није случајно што тај затвор многи зову 'српски Алкатраз'", истиче наш извор.

(Независне)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

07.07.2019 19:49

Докле више са сценаријима-чуј прије 14 година убио и сад се сјетили да га дугим цијевима чувају..које скретање пажње са главних ликова кривих што свих ових људи нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТУГА

07.07.2019 21:25

ПОБУНА МЕЂУ МАФИЈОМ. ШТА ЈЕ ОВО БАЈА?

Name

Погрешно просудјујес

08.07.2019 04:49

Куку нама, о каквом скретању пажње ти прицас. Прочитај још једном шта пише да би евентуално мало боље схватио.

Name

Алкатраз

08.07.2019 07:10

А када це у затвор ови политицари сто су попљацкали милионе и милијарде, и унистили Републику Српску

Name

циркус

08.07.2019 07:20

Ниста та лица нису опасна све док се медјуњих не смјесте право опасни који су им платили и наредили да уцине та убиства.То су опасни који нареде та убиства а ова биједа небил ста зарадила уцини то. Нису они опасни они су само једни прасинари који се баве убиствима да би презивили.Неки и настрада бозе мој ,ко се маца лата од њега и страда..Бице и ови опасни уцуткани да неби открили ове опасније.

Name

куку нама са нама

08.07.2019 11:52

Циме ли ти просудјујес и то тако бистро...Скреће се пазња са Додика и 40 хајдука који су то све организовали,а ти им се двиис јер ти редовно дају сендвич..кузис...Ови су за неке паре без мозга укаљали руке и сад су за дуге цијеви.хај се умиј ладном водом

Name

Знас Ста

07.07.2019 20:08

Они који су стварно опасни, они и не додју у ситуацију да буду ухапсени, или убију, или буду убијени, нема треце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

07.07.2019 20:08

Ови нису нормални. То само нека се несто десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊЕ

07.07.2019 20:18

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЦА ,НИКОЛУ ДЈУРОВИЦА , ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА ,ШУШЊИЦУ ,ЗЛАЈУ,БОБАНА БЛАГОЈЕВИЦА ,КОМАДАНТА БЈЕЛИХ ВУКОВА ,ЉУБИСУ САВИЦА МАУЗЕРА .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

07.07.2019 20:34

Има ли ико ко се доводи у везу са убиствима Давида, Милана, Николе..итд, а да се налази у тој установи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.07.2019 04:28

Сам се предао полицији а сада опасност од ослобадјања каква и ција је то логика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Целофан

08.07.2019 07:40

Ко су налогодавци неразјасњених убистава?

ОДГОВОРИТЕ