Pooštrene mjere zbog opasnih lica

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Banjaluka na Tunjicama pojačane su mjere bezbjednosti, dok su pripadnici MUP-a Srpske s dugim cijevima angažovani na spoljnom obezbjeđenju zatvorskih objekata, saznaju "Nezavisne".

Republika Srpska 07.07.2019 | 21:37
Pooštrene mjere zbog opasnih lica
Naš izvor, upućen u razloge ovih mjera, podsjeća da u posljednje vrijeme na Tunjicama iza brave boravi više lica za koje se vjeruje da su opasna, te da je ovakav potez bio očekivan.

"Podsjetiću vas, u pritvoru su, između ostalih, Emilio Baldo i doskoro odbjegli Benedi Đukanović, koji su uhapšeni zbog brutalnog ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog saradnika Žarka Pavlovića", ističe sagovornik "Nezavisnih".

Tu, po riječima našeg izvora, spisak nije konačan, jer su u pritvorskoj jedinici, između ostalih, i Goran Jeličić, policajac iz Kozarske Dubice, osumnjičen da je prije 14 godina svirepo ubio dvadesetosmogodišnju sugrađanku Irenu Predojević.

"Osim toga, u pritvoru je i Miljan Vujović, Bilećanin za kojim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Petra Bajčetića, vlasnika kafića NN u Bileći", pojašnjava naš sagovornik.

Osim toga, podsjeća naš izvor, u pritvoru je i četvorka optužena za filmsku pljačku 617.000 maraka na autoputu Banjaluka - Gradiška, odnosno bivši specijalci Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te civil Oleg Banda, koji im je, po optužnici, bio saučesnik.

Ta i još neka imena su, dodaje naš izvor, razlog zbog kojih su iz KPZ Banjaluka zatražili od MUP-a asistenciju, a koja se odnosi na spoljašnje obezbjeđivanje zatvora.

"MUP Srpske je procijenio da je taj zahtjev i te kako opravdan, tako da policajci obezbjeđuju prostor oko zatvora", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih", koji dodaje da je ova mjera na snazi već desetak dana.

Naš sagovornik dodaje da je prije nekoliko dana u KPZ Banjaluka održan sastanak predstavnika ovog zavoda i MUP-a Srpske, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Sudske policije Republike Srpske.

"Spomenute su i ove povećane mjere bezbjednosti, a jedan od zaključaka jeste i da je dobra saradnja KPZ-a sa svim agencijama u Srpskoj i BiH", zaključuje sagovornik "Nezavisnih".

Podsjetimo, kada je Benedi Đukanović dovođen u Okružni sud u Banjaluci radi određivanja pritvora, i tada su na snazi bile povećane mjere bezbjednosti - na sebi je imao pancirni prsluk, baš kao svojevremeno i serijski ubica iz Kozarske Dubice Goran Kotaran.

Veliki broj policajaca, od čega ih je dio takođe bio zaštićen pancirima, a neki su u rukama imali i duge cijevi, u stopu je lisicama vezanog Đukanovića pratio do sudnice, gdje je doskorašnjem najtraženijem bjeguncu potom određen pritvor.

Prijeti im "srpski Alkatraz"

U KPZ Banjaluka imate brojne pritvorenike za koje se opravdano može reći da su izuzetno opasni i, ukoliko budu osuđeni, sasvim sigurno je da će biti smješteni u KPZ Foča, kaže sagovornik "Nezavisnih".

"To je ustanova gdje imate poseban režim čuvanja osuđenika i nije slučajno što taj zatvor mnogi zovu 'srpski Alkatraz'", ističe naš izvor.

(Nezavisne)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

07.07.2019 19:49

Dokle više sa scenarijima-čuj prije 14 godina ubio i sad se sjetili da ga dugim cijevima čuvaju..koje skretanje pažnje sa glavnih likova krivih što svih ovih ljudi nema.

ODGOVORITE
Name

TUGA

07.07.2019 21:25

POBUNA MEĐU MAFIJOM. ŠTA JE OVO BAJA?

Name

Pogrešno prosudjujes

08.07.2019 04:49

Kuku nama, o kakvom skretanju pažnje ti pricas. Pročitaj još jednom šta piše da bi eventualno malo bolje shvatio.

Name

Alkatraz

08.07.2019 07:10

A kada ce u zatvor ovi politicari sto su popljackali milione i milijarde, i unistili Republiku Srpsku

Name

cirkus

08.07.2019 07:20

Nista ta lica nisu opasna sve dok se medjunjih ne smjeste pravo opasni koji su im platili i naredili da ucine ta ubistva.To su opasni koji narede ta ubistva a ova bijeda nebil sta zaradila ucini to. Nisu oni opasni oni su samo jedni prasinari koji se bave ubistvima da bi prezivili.Neki i nastrada boze moj ,ko se maca lata od njega i strada..Bice i ovi opasni ucutkani da nebi otkrili ove opasnije.

Name

kuku nama sa nama

08.07.2019 11:52

Cime li ti prosudjujes i to tako bistro...Skreće se paznja sa Dodika i 40 hajduka koji su to sve organizovali,a ti im se dviis jer ti redovno daju sendvič..kuzis...Ovi su za neke pare bez mozga ukaljali ruke i sad su za duge cijevi.haj se umij ladnom vodom

Name

Znas Sta

07.07.2019 20:08

Oni koji su stvarno opasni, oni i ne dodju u situaciju da budu uhapseni, ili ubiju, ili budu ubijeni, nema trece.

ODGOVORITE
Name

bluka

07.07.2019 20:08

Ovi nisu normalni. To samo neka se nesto desava.

ODGOVORITE
Name

TREBINJE

07.07.2019 20:18

KO JE UBIO MILANA VUKELICA ,NIKOLU DJUROVICA , DAVIDA DRAGICEVICA ,ŠUŠNJICU ,ZLAJU,BOBANA BLAGOJEVICA ,KOMADANTA BJELIH VUKOVA ,LJUBISU SAVICA MAUZERA .....

ODGOVORITE
Name

Лука

07.07.2019 20:34

Ima li iko ko se dovodi u vezu sa ubistvima Davida, Milana, Nikole..itd, a da se nalazi u toj ustanovi?

ODGOVORITE
Name

borac

08.07.2019 04:28

Sam se predao policiji a sada opasnost od oslobadjanja kakva i cija je to logika.

ODGOVORITE
Name

Celofan

08.07.2019 07:40

Ko su nalogodavci nerazjasnjenih ubistava?

ODGOVORITE