Шок: Меси ће бити суспендован двије године?!

Ово би значило да пропушта наредни Копа Америка, квалификације за Светско првенство. . .

Фудбал 08.07.2019 | 13:42
Шок: Меси ће бити суспендован двије године?!
Навикли смо да је миран, повучен, да готово никада не даје "јаке" изјаве, међутим први пут у каријери видели смо да и Лео Меси уме да буде бесан као рис.

И то када је у питању Аргентина.

Најбољи фудбалер света и капитен "гаучоса" љутито је реаговао на неправде које су задесиле његову репрезентацију у завршници Копа Америке, када је прво против Бразила судија два пута пропустио да досуди једанаестерац, не консултујући ВАР технологију, док му није било свеједно ни у мечу за треће место када је добио црвени картон, док је стајао и пустио да га Гари Медел гура.

Због свега тога одбио је да прими брозану медаљу, коју је Аргентина освојила славивши 2:1 (2:0), да би потом пажњу јавности узбуркао коментаром о намештању турнира.

"Копа Америка је намештена да Бразил освоји. Ја се надам да судије и ВАР технологија неће утицати на утакмицу и да ће допустити Перуу да буде равноправан ривал у финалу, али мале су шансе да се то деси...", казао је Меси и додао да медаљу није примио како не би био део корупције.

Због свега тога реаговао је и ЦОНМЕБОЛ, поручивши Месију да поштује фер-плеј, а медији из Шпаније наводе да се неће завршити само на овом саопштењу.

"АС" преноси да због тога што је Меси организаторе и судије Копа Америке оптужио за корупцију - ЦОНМЕБОЛ би могао да га суспендује на до ДВЕ ГОДИНЕ из репрезентације Аргентине, како стоји у правилнику о такмичењима.

То значи да би пропустио и наредни Копа Америка, који се одржава у Аргентини и Колумбији, док би изостао и из квалификација за Светско првенство 2022. године у Катару.

Познато је колика је Месијева жеља да коначно освоји неки трофеј са Аргентином, а уколико се деси најстрожа могућа казна, те шансе биле би сведене на минимум, пошто и нападач Барселоне улази у ветеранске године.

Опет, било би изненађење и ако ЦОНМЕБОЛ не би казнио Леа Месија, пошто су у питању озбиљне оптужбе...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Како

08.07.2019 13:55

је могао дати такву избаву па у фудбалу никад није било корупције!!!! А посебно у земљама трецег свијета!

ОДГОВОРИТЕ