Šok: Mesi će biti suspendovan dvije godine?!

Ovo bi značilo da propušta naredni Kopa Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. . .

Fudbal 08.07.2019 | 13:42
Šok: Mesi će biti suspendovan dvije godine?!
Navikli smo da je miran, povučen, da gotovo nikada ne daje "jake" izjave, međutim prvi put u karijeri videli smo da i Leo Mesi ume da bude besan kao ris.

I to kada je u pitanju Argentina.

Najbolji fudbaler sveta i kapiten "gaučosa" ljutito je reagovao na nepravde koje su zadesile njegovu reprezentaciju u završnici Kopa Amerike, kada je prvo protiv Brazila sudija dva puta propustio da dosudi jedanaesterac, ne konsultujući VAR tehnologiju, dok mu nije bilo svejedno ni u meču za treće mesto kada je dobio crveni karton, dok je stajao i pustio da ga Gari Medel gura.

Zbog svega toga odbio je da primi brozanu medalju, koju je Argentina osvojila slavivši 2:1 (2:0), da bi potom pažnju javnosti uzburkao komentarom o nameštanju turnira.

"Kopa Amerika je nameštena da Brazil osvoji. Ja se nadam da sudije i VAR tehnologija neće uticati na utakmicu i da će dopustiti Peruu da bude ravnopravan rival u finalu, ali male su šanse da se to desi...", kazao je Mesi i dodao da medalju nije primio kako ne bi bio deo korupcije.

Zbog svega toga reagovao je i CONMEBOL, poručivši Mesiju da poštuje fer-plej, a mediji iz Španije navode da se neće završiti samo na ovom saopštenju.

"AS" prenosi da zbog toga što je Mesi organizatore i sudije Kopa Amerike optužio za korupciju - CONMEBOL bi mogao da ga suspenduje na do DVE GODINE iz reprezentacije Argentine, kako stoji u pravilniku o takmičenjima.

To znači da bi propustio i naredni Kopa Amerika, koji se održava u Argentini i Kolumbiji, dok bi izostao i iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Poznato je kolika je Mesijeva želja da konačno osvoji neki trofej sa Argentinom, a ukoliko se desi najstroža moguća kazna, te šanse bile bi svedene na minimum, pošto i napadač Barselone ulazi u veteranske godine.

Opet, bilo bi iznenađenje i ako CONMEBOL ne bi kaznio Lea Mesija, pošto su u pitanju ozbiljne optužbe...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kako

08.07.2019 13:55

je mogao dati takvu izbavu pa u fudbalu nikad nije bilo korupcije!!!! A posebno u zemljama treceg svijeta!

ODGOVORITE