"Александар Велики" остаје у Фуламу!

Спекулисало се да ће отићи из Фулама након што је тим испао у другу лигу, али уместо тога Митровић је "шарнуо" потпис новог петогодишњег уговора. Клуб га у објави прозвао "Александар Велики".

Фудбал 07.07.2019 | 21:17
"Александар Велики" остаје у Фуламу!
Не иде нигде!

Александар Митровић (25) ће и наредне сезоне носити дрес Фулама, без обзира на то што је екипа испала у другу лигу, као и то што су га током овог лета звали многобројни клубови, највише из Премијер лиге, али из Шпаније, Немачке, Турске...

Тим се "Крејвен котиџа" саопштио је ове вечери да је са снажним нападачем договорио и продужетак уговора, па ће према новом добити боље финансијске услове и остати до 2024. године.

Занимљиво је да је Фулам у објави вести о новом уговору српског нападача назвао "Александар Велики", по угледу на великог војсковођу, па је то само још један у низу надимака које је Митровић добио у Енглеској: Митро, Митрогол, Митроглицерин...

Најбољи стрелац тима из прошле сезоне, нада се да ће с Фуламом убрзо изборити и другу промоцију у највиши ранг енглеског фубала, као и за време Славише Јокановића.

"Осећам се сјајно, срећан сам због потписа уговора и радујем се следећој сезони. Било је доста заинтересованих клубова, али сам на крају остао овде јер сам се лепо снашао у Фуламу.Моја деца, жена, читава фамилија је срећна овде, ово је мој дом", испричао је Александар Митровић за званични сајт клуба у ком је прошле сезоне повремено био и капитен.

Директор клуба Тони Кан није крио задовољство због овог потеза. 

"Митар је нападач светске класе и невероватан таленат, а истовремено је и сјајна особа ван терена. Он је лидер овог клуба и велики пријатељ, навијачи га обожавају", казао је власников син.

Тражило га је неколико клубова током лета, нагађало се да ће остати у Премијер лиги (Брајтон, Кристал Палас, Евертон, Саутемптон), али и отићи можда у Шпанију (Бетис) или Турску (Фенербахче). Међутим, остао је у Лондону.

"Било је доста заинтересованих клубова, али сам одлучио да останем јер ми је лепо и спокојан сам у Фуламу. Моја деца, жена и породица су срећни овде. Фулам је мој дом и срећан сам због новог уговора. Од првог дана када сам доашо овде примили су ме феноменално, и клуб и навијачи. Мотивисан сам. Сваког јутра када дођем у клуб срећан сам што сам овде. Нашао сам и срећу и страст на Крејвен Котиџу", тврди Митровић.

Задовољан је и Тони Кан, један од челника Фулама.

"Митро воли Фулам, наше сјајне навијаче и играње на Крејвен Котиџу, а ми смо се потрудили да осети да је овај клуб његов прави дом. Био сам искрен када сам рекао да је останак Митровића топ приоритет овог клуба и захвалан сам му на лојалности коју је показао уочи почетка нове кампање у којој је главни циљ повратак у Премијер лигу. Хвала ти Митро, срећни смо што си део Фуламове породице", поручио је Кан.

Тако ће Митровић и у новој сезони са капитенском траком око руке предводити Фулам у намери да се врати у елиту. Прошле године био је далеко најбољи фудбалер у очајном тиму Скота Паркера (са 11 голова), али имаће прилику да им се одужи на указаном поверењу и врати их у Премијер лигу.

У наредној сезони тренер Фулама биће млади Скот Паркер, а видећемо да ли ће клуб поново уложити велика средства како би се брзо вратио у Премијер лигу, пошто претходна сезона није била ни близу успешна као што се очекивало.

Посебно од смене Славише Јокановића и доласка Клаудија Ранијерија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар