"Aleksandar Veliki" ostaje u Fulamu!

Spekulisalo se da će otići iz Fulama nakon što je tim ispao u drugu ligu, ali umesto toga Mitrović je "šarnuo" potpis novog petogodišnjeg ugovora. Klub ga u objavi prozvao "Aleksandar Veliki".

Fudbal 07.07.2019 | 21:17
"Aleksandar Veliki" ostaje u Fulamu!
Ne ide nigde!

Aleksandar Mitrović (25) će i naredne sezone nositi dres Fulama, bez obzira na to što je ekipa ispala u drugu ligu, kao i to što su ga tokom ovog leta zvali mnogobrojni klubovi, najviše iz Premijer lige, ali iz Španije, Nemačke, Turske...

Tim se "Krejven kotidža" saopštio je ove večeri da je sa snažnim napadačem dogovorio i produžetak ugovora, pa će prema novom dobiti bolje finansijske uslove i ostati do 2024. godine.

Zanimljivo je da je Fulam u objavi vesti o novom ugovoru srpskog napadača nazvao "Aleksandar Veliki", po ugledu na velikog vojskovođu, pa je to samo još jedan u nizu nadimaka koje je Mitrović dobio u Engleskoj: Mitro, Mitrogol, Mitroglicerin...

Najbolji strelac tima iz prošle sezone, nada se da će s Fulamom ubrzo izboriti i drugu promociju u najviši rang engleskog fubala, kao i za vreme Slaviše Jokanovića.

"Osećam se sjajno, srećan sam zbog potpisa ugovora i radujem se sledećoj sezoni. Bilo je dosta zainteresovanih klubova, ali sam na kraju ostao ovde jer sam se lepo snašao u Fulamu.Moja deca, žena, čitava familija je srećna ovde, ovo je moj dom", ispričao je Aleksandar Mitrović za zvanični sajt kluba u kom je prošle sezone povremeno bio i kapiten.

Direktor kluba Toni Kan nije krio zadovoljstvo zbog ovog poteza. 

"Mitar je napadač svetske klase i neverovatan talenat, a istovremeno je i sjajna osoba van terena. On je lider ovog kluba i veliki prijatelj, navijači ga obožavaju", kazao je vlasnikov sin.

Tražilo ga je nekoliko klubova tokom leta, nagađalo se da će ostati u Premijer ligi (Brajton, Kristal Palas, Everton, Sautempton), ali i otići možda u Španiju (Betis) ili Tursku (Fenerbahče). Međutim, ostao je u Londonu.

"Bilo je dosta zainteresovanih klubova, ali sam odlučio da ostanem jer mi je lepo i spokojan sam u Fulamu. Moja deca, žena i porodica su srećni ovde. Fulam je moj dom i srećan sam zbog novog ugovora. Od prvog dana kada sam doašo ovde primili su me fenomenalno, i klub i navijači. Motivisan sam. Svakog jutra kada dođem u klub srećan sam što sam ovde. Našao sam i sreću i strast na Krejven Kotidžu", tvrdi Mitrović.

Zadovoljan je i Toni Kan, jedan od čelnika Fulama.

"Mitro voli Fulam, naše sjajne navijače i igranje na Krejven Kotidžu, a mi smo se potrudili da oseti da je ovaj klub njegov pravi dom. Bio sam iskren kada sam rekao da je ostanak Mitrovića top prioritet ovog kluba i zahvalan sam mu na lojalnosti koju je pokazao uoči početka nove kampanje u kojoj je glavni cilj povratak u Premijer ligu. Hvala ti Mitro, srećni smo što si deo Fulamove porodice", poručio je Kan.

Tako će Mitrović i u novoj sezoni sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Fulam u nameri da se vrati u elitu. Prošle godine bio je daleko najbolji fudbaler u očajnom timu Skota Parkera (sa 11 golova), ali imaće priliku da im se oduži na ukazanom poverenju i vrati ih u Premijer ligu.

U narednoj sezoni trener Fulama biće mladi Skot Parker, a videćemo da li će klub ponovo uložiti velika sredstva kako bi se brzo vratio u Premijer ligu, pošto prethodna sezona nije bila ni blizu uspešna kao što se očekivalo.

Posebno od smene Slaviše Jokanovića i dolaska Klaudija Ranijerija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar