"Још једном смо показали да смо земља кошарке!"

Селектор кошаркашица Србије Марина Маљковић била је презадовољна освајањем бронзе на Европском првенству.  Селекторка Србије честитала играчицама и нагласила да је поносна на сваку од њих, као и на оне које нису избориле мјесто међу 12. "Оне нису само велике кошаркашице, оне су хероји!"

Кошарка 08.07.2019 | 10:51
"Још једном смо показали да смо земља кошарке!"
Српске кошаркашице победиле су Велику Британију и освојиле треће место Евробаскета у Београду.

Маљковићева није крила задовољство после меча.

"Освајањем ове медаље, још једном смо показали да смо земља кошарке! А моје играчице су показале да нису само добре кошаркашице, већ да су и хероји! Нико се овоме није надао док смо припремале за Европско првенство иако су притисци били велики јер се шампионат играо код нас", изјавила је Маљковићева.

Она је кошаркашице Србије назвала херојима.

"Поносна сам што их тренирам и стварно су прави хероји. Показале су да је у Србији женски спорт подједнако успешан као и мушки. Хвала навијачима који су нас бодрили и у Зрењанину и у Београду. Надам се да ће ово бити подстрек за даље јер нас очекује смена генерација".

Истакла је да је пресрећна јер су она и њене изабранице "успеле да ураде нешто за своју земљу".

"Велики је проблем када екипа не игра редовно на европским или светским првенствима или Олимпијским играма. Али сада сам пресрећна јер смо ми успеле да урадимо нешто за своју земљу и освојимо бронзу. Вратиле смо се у врх, прославићемо мало, а онда да се боримо за пласман на Олимпијске игре у Токију 2020", закључила је Маљковићева.

Марина Маљковић вратила се на клупу националног тима Србије прије годину и по дана, са жељом да послије годину дана одсуства опет успостави некадашњи успјешни систем и, за почетак, направи тим који ће пред домаћом публиком на Европском првенству достојно репрезентовати српску кошарку.

Послије шест утакмица у Зрењанину и Београду, пет побједа и само једног пораза, у полуфиналу од браниоца титуле, одговор на питање да ли је успјела у својој намјери, сам се намеће.

Наравно да ЈЕСТЕ!

"Желим да честитам мојим играчицама. Поносна сам на сваку од њих појединачно, као и на оне које су последњих мјесеци тренирале са нама, али се нису нашле међу 12 за ово такмичење", рекла је Марина послије побједе над Великом Британијом (81:55) и освајања бронзане медаље.

Она није крила задовољство што је екипа прихватила њене идеје, њену кошаркашку филозофију и у сваком мечу "оставила срце на терену".

Не рачунајући уводни дуел са Бјелорусијом, када је било заиста много треме, све су то биле врло квалитетне представе.

"Дјевојке су показале да нису само велике кошаркашице, него и хероји. Начин на који оне играју кошарку је прави начин. Свако би требало овако да се бори када обуче дрес репрезентације Србије. Срећне смо због медаље, хвала навијачима и организаторима",додала је Марина Маљковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар