"Još jednom smo pokazali da smo zemlja košarke!"

Selektor košarkašica Srbije Marina Maljković bila je prezadovoljna osvajanjem bronze na Evropskom prvenstvu.  Selektorka Srbije čestitala igračicama i naglasila da je ponosna na svaku od njih, kao i na one koje nisu izborile mjesto među 12. "One nisu samo velike košarkašice, one su heroji!"

Košarka 08.07.2019 | 10:51
"Još jednom smo pokazali da smo zemlja košarke!"
Srpske košarkašice pobedile su Veliku Britaniju i osvojile treće mesto Evrobasketa u Beogradu.

Maljkovićeva nije krila zadovoljstvo posle meča.

"Osvajanjem ove medalje, još jednom smo pokazali da smo zemlja košarke! A moje igračice su pokazale da nisu samo dobre košarkašice, već da su i heroji! Niko se ovome nije nadao dok smo pripremale za Evropsko prvenstvo iako su pritisci bili veliki jer se šampionat igrao kod nas", izjavila je Maljkovićeva.

Ona je košarkašice Srbije nazvala herojima.

"Ponosna sam što ih treniram i stvarno su pravi heroji. Pokazale su da je u Srbiji ženski sport podjednako uspešan kao i muški. Hvala navijačima koji su nas bodrili i u Zrenjaninu i u Beogradu. Nadam se da će ovo biti podstrek za dalje jer nas očekuje smena generacija".

Istakla je da je presrećna jer su ona i njene izabranice "uspele da urade nešto za svoju zemlju".

"Veliki je problem kada ekipa ne igra redovno na evropskim ili svetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama. Ali sada sam presrećna jer smo mi uspele da uradimo nešto za svoju zemlju i osvojimo bronzu. Vratile smo se u vrh, proslavićemo malo, a onda da se borimo za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020", zaključila je Maljkovićeva.

Marina Maljković vratila se na klupu nacionalnog tima Srbije prije godinu i po dana, sa željom da poslije godinu dana odsustva opet uspostavi nekadašnji uspješni sistem i, za početak, napravi tim koji će pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu dostojno reprezentovati srpsku košarku.

Poslije šest utakmica u Zrenjaninu i Beogradu, pet pobjeda i samo jednog poraza, u polufinalu od branioca titule, odgovor na pitanje da li je uspjela u svojoj namjeri, sam se nameće.

Naravno da JESTE!

"Želim da čestitam mojim igračicama. Ponosna sam na svaku od njih pojedinačno, kao i na one koje su poslednjih mjeseci trenirale sa nama, ali se nisu našle među 12 za ovo takmičenje", rekla je Marina poslije pobjede nad Velikom Britanijom (81:55) i osvajanja bronzane medalje.

Ona nije krila zadovoljstvo što je ekipa prihvatila njene ideje, njenu košarkašku filozofiju i u svakom meču "ostavila srce na terenu".

Ne računajući uvodni duel sa Bjelorusijom, kada je bilo zaista mnogo treme, sve su to bile vrlo kvalitetne predstave.

"Djevojke su pokazale da nisu samo velike košarkašice, nego i heroji. Način na koji one igraju košarku je pravi način. Svako bi trebalo ovako da se bori kada obuče dres reprezentacije Srbije. Srećne smo zbog medalje, hvala navijačima i organizatorima",dodala je Marina Maljković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar