СП: Американке су најбоље на свијету!

Гол-разлика 26:4 и свих 7 победа! Женска фудбалска репрезентација САД одбранила је титулу светског шампиона, пошто је у финалу Светског првенства у Лиону победила Холандију са 2:0.  Трамп ће морати да се извини: Меган за злато САД! Биће занимљиво видети како ће председник САД реаговати на титулу Американки - коју су освојиле апсолутно заслужено.  Нико као Американке: До светске титуле за десет минута! Холанђанке преслабе у великом финалу Светског првеснтва за жене - 2:0.

Фудбал 07.07.2019 | 20:14
СП: Американке су најбоље на свијету!
Американке су повеле у 61. минуту голом Меган Рапино из једанаестерца, који је досуђен након прегледног видео снимка и дуела Стефани ван дер Грахт и Алекс Морган. То је био шести гол Рапино на турниру.

Коначан резултат поставила је Роуз Лавел у 69. минуту после соло акције. Узела је лопту на 30 метара, стигла до шеснаестерца, прошла је Ван Дер Грахт и послала лопту поред холандске голманке.

Поново су на крову света!

Трећи пут заредом фудбалерке Сједињених Америчких Држава освојиле су Светско првенство пошто су у финалу у Лиону савладале Холанђанке - 2:0 (0:0).

Американке су биле најдоминантније на читавом турниру пошто су уписале свих седам победа, уз само  три примљена гола. Ово им је четврти пехар на Мундијалима, због чега су и најуспешнија женска фудбалска репрезентација.

До победе против Холанђанки водила их је Меган Рапино, која се на време опоравила од повреде, па је после пропуштеног меча полуфинала заиграла од старта - и одмах дала гол.

Постигла је погодак са "креча" у 61. минуту, чиме је постала најстарија фудбалерка која је дала гол у финалу Светског првенства, а укупно на Светском првенству је уписала шест, тако да је титулу најбољег стрелца поделила са саиграчицом Алекс Морган и Елен Вајт (Енглеска).

Добила је овације док је излазила из игре, а у међувремену је један од навијача на њеној Wикипедиа страници променио да је "председница Сједињених Америчких Држава".

Ово је наравно алузија на свађу коју је имала са Доналдом Трампом.

Видећемо да ли ће се овај сукоб "распламсати" или ће председник САД покушати да ублажи ситуацију, као и да ли ће фудбалерке доћи на пријем у "Белу кућу".

Победу Американки потврдила је Лавел у 69. минуту.

Селекција САД је освојила четврту титулу светског шампиона и постала тек друга екипа у историји која је одбранила титулу. Претходно, то су урадиле фудбалерке Немачке 2007. године, после титуле освојене четири године раније.

Американке су до титуле првака света дошле са седам победа из седам мечева, уз гол-разлику од 26:4.

Актуелни европски првак Холандија играла је у првом финалу у свом другом наступу на Светском првенству.

Фудбалерке САД-а освојиле су четврту титулу шампиона света у историји и потврдиле доминацију у фудбалу када се ради о такмичењу међу дамама. Холандија је у великом финалу у Лиону била прелак залогај за изабранице селекторке Џилијен Елис које су за само десет минута решиле питање победника на овом мечу - 2:0 (0:0).

Помогле су им и играчице Холандије, тачније Стефани Ван дер Грагт која је неспретно скривила најстрожу казну у 60. минуту, а Меган Рапино (најбољи стрелац на Мундијалу са шест голова) донела предност Американкама. Све је било готово у 69. након што је Роуз Лавел после фантастичног соло-продора прецизним ударцем са 16 метара затресла мређу Холанђанки и дала знак да почне велико славље.

Јесдноставно, Американкама данас није имао ко да запрети, а податак да су Холанђанке, иначе дебитанткиње у утакмицама за трофеј, само једном шутнуле на гол за 90 минута, довољно говори о односу снага у овом финалу.

Селекција САД је овим тријумфом стигла до четврте светске титуле у историји (1991, 1999, 2015. и 2019) и тиме само потврдила статус водеће нације у овом спорту када је реч о женској категорији. Заслужено.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар