SP: Amerikanke su najbolje na svijetu!

Gol-razlika 26:4 i svih 7 pobeda! Ženska fudbalska reprezentacija SAD odbranila je titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Lionu pobedila Holandiju sa 2:0.  Tramp će morati da se izvini: Megan za zlato SAD! Biće zanimljivo videti kako će predsednik SAD reagovati na titulu Amerikanki - koju su osvojile apsolutno zasluženo.  Niko kao Amerikanke: Do svetske titule za deset minuta! Holanđanke preslabe u velikom finalu Svetskog prvesntva za žene - 2:0.

Fudbal 07.07.2019 | 20:14
SP: Amerikanke su najbolje na svijetu!
Amerikanke su povele u 61. minutu golom Megan Rapino iz jedanaesterca, koji je dosuđen nakon preglednog video snimka i duela Stefani van der Graht i Aleks Morgan. To je bio šesti gol Rapino na turniru.

Konačan rezultat postavila je Rouz Lavel u 69. minutu posle solo akcije. Uzela je loptu na 30 metara, stigla do šesnaesterca, prošla je Van Der Graht i poslala loptu pored holandske golmanke.

Ponovo su na krovu sveta!

Treći put zaredom fudbalerke Sjedinjenih Američkih Država osvojile su Svetsko prvenstvo pošto su u finalu u Lionu savladale Holanđanke - 2:0 (0:0).

Amerikanke su bile najdominantnije na čitavom turniru pošto su upisale svih sedam pobeda, uz samo  tri primljena gola. Ovo im je četvrti pehar na Mundijalima, zbog čega su i najuspešnija ženska fudbalska reprezentacija.

Do pobede protiv Holanđanki vodila ih je Megan Rapino, koja se na vreme oporavila od povrede, pa je posle propuštenog meča polufinala zaigrala od starta - i odmah dala gol.

Postigla je pogodak sa "kreča" u 61. minutu, čime je postala najstarija fudbalerka koja je dala gol u finalu Svetskog prvenstva, a ukupno na Svetskom prvenstvu je upisala šest, tako da je titulu najboljeg strelca podelila sa saigračicom Aleks Morgan i Elen Vajt (Engleska).

Dobila je ovacije dok je izlazila iz igre, a u međuvremenu je jedan od navijača na njenoj Wikipedia stranici promenio da je "predsednica Sjedinjenih Američkih Država".

Ovo je naravno aluzija na svađu koju je imala sa Donaldom Trampom.

Videćemo da li će se ovaj sukob "rasplamsati" ili će predsednik SAD pokušati da ublaži situaciju, kao i da li će fudbalerke doći na prijem u "Belu kuću".

Pobedu Amerikanki potvrdila je Lavel u 69. minutu.

Selekcija SAD je osvojila četvrtu titulu svetskog šampiona i postala tek druga ekipa u istoriji koja je odbranila titulu. Prethodno, to su uradile fudbalerke Nemačke 2007. godine, posle titule osvojene četiri godine ranije.

Amerikanke su do titule prvaka sveta došle sa sedam pobeda iz sedam mečeva, uz gol-razliku od 26:4.

Aktuelni evropski prvak Holandija igrala je u prvom finalu u svom drugom nastupu na Svetskom prvenstvu.

Fudbalerke SAD-a osvojile su četvrtu titulu šampiona sveta u istoriji i potvrdile dominaciju u fudbalu kada se radi o takmičenju među damama. Holandija je u velikom finalu u Lionu bila prelak zalogaj za izabranice selektorke Džilijen Elis koje su za samo deset minuta rešile pitanje pobednika na ovom meču - 2:0 (0:0).

Pomogle su im i igračice Holandije, tačnije Stefani Van der Gragt koja je nespretno skrivila najstrožu kaznu u 60. minutu, a Megan Rapino (najbolji strelac na Mundijalu sa šest golova) donela prednost Amerikankama. Sve je bilo gotovo u 69. nakon što je Rouz Lavel posle fantastičnog solo-prodora preciznim udarcem sa 16 metara zatresla mređu Holanđanki i dala znak da počne veliko slavlje.

Jesdnostavno, Amerikankama danas nije imao ko da zapreti, a podatak da su Holanđanke, inače debitantkinje u utakmicama za trofej, samo jednom šutnule na gol za 90 minuta, dovoljno govori o odnosu snaga u ovom finalu.

Selekcija SAD je ovim trijumfom stigla do četvrte svetske titule u istoriji (1991, 1999, 2015. i 2019) i time samo potvrdila status vodeće nacije u ovom sportu kada je reč o ženskoj kategoriji. Zasluženo.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar