"Фудбалерке да имају исту плату као фудбалери!"

Идеја председника Француске која је покренула полемику. . .

Фудбал 08.07.2019 | 15:36
"Фудбалерке да имају исту плату као фудбалери!"
Председник Француске Емануел Макрон рекао је да се нада да ће фудбалерке добијати исту плату као и њихове колеге фудбалери и покренуо полемику у овом спорту.

"Морамо прогресивно да идемо ка томе", рекао је Макрон за француски Инфо радио, уочи финала Светског првенства за жене, чији је Француска домаћин.

Најбоље плаћена фудбалерка света је Ада Хегерберг из Лиона која зарађује 400 хиљада евра на годишњем нивоу, што је отприлике плата бољих фудбалера у Суперлиги Србије, док они најбољи на свету попут Лионела Месија зарађују и преко 30 милиона.

Председник ФИФА Ђани Инфантино рекао је у петак да ће наградни фонд за наредно Светско првенство за жене бити удвостручен, са 30 на 60 милиона долара, ипак то је далеко од мушког.

Наградни фонд Светског првенства за фудбалере 2022. године у Катару је 440 милиона долара. Макрон, који навија за Марсеј, рекао је да ће после овог турнира у Француској бити још веће интересовање за женски фудбал.

"Имамо ефекат Светског првенства", рекао је Макрон и додао да "ствари више никада неће бити исте" за женски фудбал у Француској.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар