"Fudbalerke da imaju istu platu kao fudbaleri!"

Ideja predsednika Francuske koja je pokrenula polemiku. . .

Fudbal 08.07.2019 | 15:36
"Fudbalerke da imaju istu platu kao fudbaleri!"
Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da se nada da će fudbalerke dobijati istu platu kao i njihove kolege fudbaleri i pokrenuo polemiku u ovom sportu.

"Moramo progresivno da idemo ka tome", rekao je Makron za francuski Info radio, uoči finala Svetskog prvenstva za žene, čiji je Francuska domaćin.

Najbolje plaćena fudbalerka sveta je Ada Hegerberg iz Liona koja zarađuje 400 hiljada evra na godišnjem nivou, što je otprilike plata boljih fudbalera u Superligi Srbije, dok oni najbolji na svetu poput Lionela Mesija zarađuju i preko 30 miliona.

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je u petak da će nagradni fond za naredno Svetsko prvenstvo za žene biti udvostručen, sa 30 na 60 miliona dolara, ipak to je daleko od muškog.

Nagradni fond Svetskog prvenstva za fudbalere 2022. godine u Kataru je 440 miliona dolara. Makron, koji navija za Marsej, rekao je da će posle ovog turnira u Francuskoj biti još veće interesovanje za ženski fudbal.

"Imamo efekat Svetskog prvenstva", rekao je Makron i dodao da "stvari više nikada neće biti iste" za ženski fudbal u Francuskoj.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar