МВП доводи брата у Милвоки! Нека, изборио се за то...

Танасис Адетокунбо договорио је двогодишњу сарадњу са првопласираним тимом регуларног дијела минуле НБА сезоне.

Кошарка 09.07.2019 | 14:01
МВП доводи брата у Милвоки! Нека, изборио се за то...
Када у НБА лиги достигнеш статус суперстара, твоја моћ у већини тимова постаје толика да можеш да тражиш било шта и жеља ће ти бити испуњена.

Ако си најкориснији играч лиге за прошлу сезону (МВП), па још играш у малој средини као што је Милвоки, најмање што могу да ураде да би ти удовољили је да ти рођеног брата учине саиграчем.

Према информацијама портала "Јурохупс", изузетно блиског Адетокунбу, Бакси ће то учинити потписивањем двогодишњег уговора са Танасисом Адетокунбом, Јанисовим двије године старијим братом.

Танасис се као 51. пик на драфту 2014. године калио у развојном тиму Њујорк Никса, забиљеживши два наступа у НБА мечевима, у сезони 2015/16. Потом се вратио у Европу, гдје је прво био члан Андоре, па од љета 2017. и Панатинаикоса.

Нема дилеме да је ријеч о употребљивом евролигашком играчу, који је пружао солидне партије и у репрезентацији Грчке, али тешко је отети се утиску да иде у Милвоки највише захваљујући свом презимену. Јер, на НБА паркетима не може да направи разлику својим атлетским квалитетима, који су му у Европи најјачи адут.

Како су Бакси у актуелном прелазном року продужили уговор са Бруком Лопезом и довели из Чикага његовог брата близанца Робина, у тиму Мајка Буденхолцера од јесени ће бити два пара браће, што је можда и први такав примјер у историји НБА лиге.

Иначе, трећи брат Адетокунбо, Костас, прошле године је потписао двосмјерни уговор са Далас Мавериксима и тренутно наступа за њих у Љетној лиги.

Најмлађи, четврти брат, Александрос, од ове сезоне ће студирати и играти за Универзитет Охајо.

Како ствари стоје, наредне године ћемо у Баксима имати веома занимљив скуп кошаркаша. У редовима Милвокија тако већ сада имамо један родбински пар, пошто као рођена браћа заједно играју Брук и Робин Лопез, а врло вероватно ћемо добити још један.

Наиме, како наводи специјализовани сајт Еурохоопс, МВП минуле сезоне у најјачој лиги на свету, Јанис Адетокунбо, могао би да добије појачање у виду свог рођеног брата Танасиса Адетокунба. Он ће тако највероватније потписати уговор на две године са овогодишњим финалистом Источне конференције.

Танасис Адетокунбо је претходне две сезоне провео у Грчкој заједно са Панатинаикосом. Грчки клуб је желео да га задржи, али до договора једноставно није могло да дође због великих финансијских захтева кошаркаша.

Претходне сезоне, Адетокунбо је у просеку постизао 4,2 поена по утакмици уз 1,8 ухваћених лопти у Евролиги. На терену је у просеку проводио свега 12 минута, али у Милвокију очигледно имају другачије планове.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар