MVP dovodi brata u Milvoki! Neka, izborio se za to...

Tanasis Adetokunbo dogovorio je dvogodišnju saradnju sa prvoplasiranim timom regularnog dijela minule NBA sezone.

Košarka 09.07.2019 | 14:01
MVP dovodi brata u Milvoki! Neka, izborio se za to...
Kada u NBA ligi dostigneš status superstara, tvoja moć u većini timova postaje tolika da možeš da tražiš bilo šta i želja će ti biti ispunjena.

Ako si najkorisniji igrač lige za prošlu sezonu (MVP), pa još igraš u maloj sredini kao što je Milvoki, najmanje što mogu da urade da bi ti udovoljili je da ti rođenog brata učine saigračem.

Prema informacijama portala "Jurohups", izuzetno bliskog Adetokunbu, Baksi će to učiniti potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa Tanasisom Adetokunbom, Janisovim dvije godine starijim bratom.

Tanasis se kao 51. pik na draftu 2014. godine kalio u razvojnom timu Njujork Niksa, zabilježivši dva nastupa u NBA mečevima, u sezoni 2015/16. Potom se vratio u Evropu, gdje je prvo bio član Andore, pa od ljeta 2017. i Panatinaikosa.

Nema dileme da je riječ o upotrebljivom evroligaškom igraču, koji je pružao solidne partije i u reprezentaciji Grčke, ali teško je oteti se utisku da ide u Milvoki najviše zahvaljujući svom prezimenu. Jer, na NBA parketima ne može da napravi razliku svojim atletskim kvalitetima, koji su mu u Evropi najjači adut.

Kako su Baksi u aktuelnom prelaznom roku produžili ugovor sa Brukom Lopezom i doveli iz Čikaga njegovog brata blizanca Robina, u timu Majka Budenholcera od jeseni će biti dva para braće, što je možda i prvi takav primjer u istoriji NBA lige.

Inače, treći brat Adetokunbo, Kostas, prošle godine je potpisao dvosmjerni ugovor sa Dalas Maveriksima i trenutno nastupa za njih u Ljetnoj ligi.

Najmlađi, četvrti brat, Aleksandros, od ove sezone će studirati i igrati za Univerzitet Ohajo.

Kako stvari stoje, naredne godine ćemo u Baksima imati veoma zanimljiv skup košarkaša. U redovima Milvokija tako već sada imamo jedan rodbinski par, pošto kao rođena braća zajedno igraju Bruk i Robin Lopez, a vrlo verovatno ćemo dobiti još jedan.

Naime, kako navodi specijalizovani sajt Eurohoops, MVP minule sezone u najjačoj ligi na svetu, Janis Adetokunbo, mogao bi da dobije pojačanje u vidu svog rođenog brata Tanasisa Adetokunba. On će tako najverovatnije potpisati ugovor na dve godine sa ovogodišnjim finalistom Istočne konferencije.

Tanasis Adetokunbo je prethodne dve sezone proveo u Grčkoj zajedno sa Panatinaikosom. Grčki klub je želeo da ga zadrži, ali do dogovora jednostavno nije moglo da dođe zbog velikih finansijskih zahteva košarkaša.

Prethodne sezone, Adetokunbo je u proseku postizao 4,2 poena po utakmici uz 1,8 uhvaćenih lopti u Evroligi. Na terenu je u proseku provodio svega 12 minuta, ali u Milvokiju očigledno imaju drugačije planove.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar