ЕП до 18: Прва побједа Српкиња!

Младе кошаркашице по рецепту сениорки: Белорусија убедљиво поражена! Први тријумф Србије на Европском шампионату за играчице до 18 година.

Кошарка 07.07.2019 | 17:49
ЕП до 18: Прва побједа Српкиња!
У Сарајеву се пише нова лепа кошаркашка прича. Иако су младе кошаркашице Србије поражене на отварању шампионата од селекције Русије, то их није поколебало да данас пруже фантастичну партију против Белорусије, те тако направе корак напред у борби за што боље место пред нокаут фазу. Селекција са истока Европе је поражена резултатом 91:66.

Србија је повела одмах на почетку утакмице и ту предност није испуштала све до самог краја. Прва четвртина донела нам је сјајан, офанзивни приступ наше репрезентације које су се врло брзо одлепиле на двоцифрену разлику. Вишња Стефановић и Николија Јовановић су у тим тренуцима биле главни предводници српске селекције која је након уводних десет минута имала предност, 26:19.

Наставиле су наше по истим нотама да играју и у другој деоници. Предност је константно расла, а Белорусија дуго није успевала да пронађе лек за веома добру одбрану српских девојака. Разлика је у једном тренутка достигла чак 19 поена, након чега је уследило мање опуштање, па су Белорускиње на паузи заостајале резултатом, 32:42.

Меч је у потпуности решен крајем треће деонице. Србија је тада кренула у незаустављиву серију, а Белорусија је само немим погледима испратила бројне, лагане кошеве наше репрезентације. Младе Лавице су тако последњих десет минута могле да одиграју мирне душе, пошто су водиле са 68:43.

Као логичан след догађаја, селекторка Србије, Наташа Анђелић је у последњем периоду решила да одмори девојке које су изнеле највећи терет, а шансу је пружила и неким резервисткињама. Нису ни оне разочарале, већ су константно биле у егалу са Белорусијом, која је до краја ипак донекле успела да ублажи пораз, 91:66.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Николија Јовановић са 17 поена, а двоцифрене су још биле Надија Смаилбеговић са 14 поена,  Надежда Недељковић је убацила 12 поена, док је Вишња Стефановић додала 10 поена. У репрезентацији Белорусије се истакла Ирина Венскаја која је убацила 12 поена, као и Анастасија Халаучинер са 10 поена, док остале кошаркашице нису биле двоцифрене.

Србију тако сутра очекује последњи меч у овој групи против наших северних комшија, селекције Мађарске. Утакмица ће бити одиграна у сарајевској дворани „Скендерија“ са почетком од 20.45 (ТВ Спорт Клуб 3).

Група Б

Белорусија - Србија 66:91
/Венскаја 12 - Јовановић 17/

16.15: Русија - Мађарска



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар