EP do 18: Prva pobjeda Srpkinja!

Mlade košarkašice po receptu seniorki: Belorusija ubedljivo poražena! Prvi trijumf Srbije na Evropskom šampionatu za igračice do 18 godina.

Košarka 07.07.2019 | 17:49
EP do 18: Prva pobjeda Srpkinja!
U Sarajevu se piše nova lepa košarkaška priča. Iako su mlade košarkašice Srbije poražene na otvaranju šampionata od selekcije Rusije, to ih nije pokolebalo da danas pruže fantastičnu partiju protiv Belorusije, te tako naprave korak napred u borbi za što bolje mesto pred nokaut fazu. Selekcija sa istoka Evrope je poražena rezultatom 91:66.

Srbija je povela odmah na početku utakmice i tu prednost nije ispuštala sve do samog kraja. Prva četvrtina donela nam je sjajan, ofanzivni pristup naše reprezentacije koje su se vrlo brzo odlepile na dvocifrenu razliku. Višnja Stefanović i Nikolija Jovanović su u tim trenucima bile glavni predvodnici srpske selekcije koja je nakon uvodnih deset minuta imala prednost, 26:19.

Nastavile su naše po istim notama da igraju i u drugoj deonici. Prednost je konstantno rasla, a Belorusija dugo nije uspevala da pronađe lek za veoma dobru odbranu srpskih devojaka. Razlika je u jednom trenutka dostigla čak 19 poena, nakon čega je usledilo manje opuštanje, pa su Beloruskinje na pauzi zaostajale rezultatom, 32:42.

Meč je u potpunosti rešen krajem treće deonice. Srbija je tada krenula u nezaustavljivu seriju, a Belorusija je samo nemim pogledima ispratila brojne, lagane koševe naše reprezentacije. Mlade Lavice su tako poslednjih deset minuta mogle da odigraju mirne duše, pošto su vodile sa 68:43.

Kao logičan sled događaja, selektorka Srbije, Nataša Anđelić je u poslednjem periodu rešila da odmori devojke koje su iznele najveći teret, a šansu je pružila i nekim rezervistkinjama. Nisu ni one razočarale, već su konstantno bile u egalu sa Belorusijom, koja je do kraja ipak donekle uspela da ublaži poraz, 91:66.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Nikolija Jovanović sa 17 poena, a dvocifrene su još bile Nadija Smailbegović sa 14 poena,  Nadežda Nedeljković je ubacila 12 poena, dok je Višnja Stefanović dodala 10 poena. U reprezentaciji Belorusije se istakla Irina Venskaja koja je ubacila 12 poena, kao i Anastasija Halaučiner sa 10 poena, dok ostale košarkašice nisu bile dvocifrene.

Srbiju tako sutra očekuje poslednji meč u ovoj grupi protiv naših severnih komšija, selekcije Mađarske. Utakmica će biti odigrana u sarajevskoj dvorani „Skenderija“ sa početkom od 20.45 (TV Sport Klub 3).

Grupa B

Belorusija - Srbija 66:91
/Venskaja 12 - Jovanović 17/

16.15: Rusija - Mađarska



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar