''Дошао сам због Сава Милошевића!"

"Партизан ће увек бити Партизан. Дошао сам због њега, то могу да кажем слободно!", казао је нови леви бек Рајко Брежанчић кога је Партизан представио на припремама у Словенији.

Фудбал 08.07.2019 | 08:38
''Дошао сам због Сава Милошевића!"
Партизан је дочекао Рајка Брежанчића!

Некадашњи ђак црно-белих вратио се у Хумску после десет година, с новим имиџом и искуством које је прикупио у иностранству, а праву малу драму проживео је чекајући да га његов бивши клуб Малага коначно пусти...

Трајале су и трајале перипетије око папира, али је коначно постао слободан и потписао је за Партизан, док је ове недеље представљен и медијима уз дрес с бројем "31".

"Хвала свима у клубу на стрпљењу, имали смо две недеље које су биле можда најтеже у мом животу. Тај папир се заврши за минут, а ми смо чекали две недеље. Обећавам да ћу дати све од себе да се одужим", казао је Брежанчић.

Шта се променило у клубу од његовог последњег боравка? Верује не много...

"Десет година је прошло, а Партизан ће увек бити Партизан. Чињеница је да је то највећи клуб у Србији, а одмах могу да кажем да нисам неко ко ће да обећа Европу или титулу - само могу да кажем да ћемо дати 200% од себе. Верујем да неће бити никаквих проблема", закључио је искусни фудбалер који наступа на месту левог бека, по потреби и на штоперској позицији.

Саво Милошевић га је одмах испробао у стартној постави у пријатељској утакмици против Олимпије, а Брежанчић је одмах самокритичан.

"Нисам играо око пет месеци, био сам повређен, видело се то јуче на утакмици. Имамо одличног кондиционог тренера, за два-три дана ћу се вратити у нормалу. Не бих долазио да нисам мислио да могу да помогнем овој екипи", објаснио је он.

Казао је и да не очекује да му се "гарантује место" у првих 11, да је њему да се избори за већу улогу, а гласно је и поручио ко је заслужан што је опет у Партизану.

"Био сам у контакту са клубом, мада прелазни рок ко прелазни рок - контактирају те сви живи, међутим кад ме је Саво Милошевић позвао, онда сам одлучио да дођем и помогнем екипи. Партизан ће увек бити Партизан. Дошао сам због њега, то могу да кажем слободно!", нагласио је Брежанчић.

Испричао је да је година у Шпанији за њега "била катастрофана", али се присетио да је у каријери имао још доста тешких момената.

Тако се у Партизан вратио заобилазним путем...

"Не знам шта да кажем на то... Тако се намести у животу, размишљао сам двапут и да баталим фудбал, мислим када сам отишао у Металац, потом сам био Чукаричком, Бежанији, па преко... Сад сам опет међу својим људима и хвала им на стрпљењу", казао је Брежанчић уз поруку да су га нови саиграчи прихватили сјајно, као и да је атмосфера изузетно битан фактор за наредну сезону.

"Био сам као клинац у Партизану, имао сам добру конкуренцију, а сада сам већ искусан. Неко ће рећи да сам матор, то је само у Србији неко матор када има 29 година. Играч је добар док год може да пружи максимум".

На делу је одмах видео Умара Садика за кога верује да ће бити "велико појачање", док поручује и да ће се уиграти брзо на тренинзима.

"Добар играч, одиграо је феноменално. Видело се јуче да жели, хоће..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар