''Došao sam zbog Sava Miloševića!"

"Partizan će uvek biti Partizan. Došao sam zbog njega, to mogu da kažem slobodno!", kazao je novi levi bek Rajko Brežančić koga je Partizan predstavio na pripremama u Sloveniji.

Fudbal 08.07.2019 | 08:38
''Došao sam zbog Sava Miloševića!"
Partizan je dočekao Rajka Brežančića!

Nekadašnji đak crno-belih vratio se u Humsku posle deset godina, s novim imidžom i iskustvom koje je prikupio u inostranstvu, a pravu malu dramu proživeo je čekajući da ga njegov bivši klub Malaga konačno pusti...

Trajale su i trajale peripetije oko papira, ali je konačno postao slobodan i potpisao je za Partizan, dok je ove nedelje predstavljen i medijima uz dres s brojem "31".

"Hvala svima u klubu na strpljenju, imali smo dve nedelje koje su bile možda najteže u mom životu. Taj papir se završi za minut, a mi smo čekali dve nedelje. Obećavam da ću dati sve od sebe da se odužim", kazao je Brežančić.

Šta se promenilo u klubu od njegovog poslednjeg boravka? Veruje ne mnogo...

"Deset godina je prošlo, a Partizan će uvek biti Partizan. Činjenica je da je to najveći klub u Srbiji, a odmah mogu da kažem da nisam neko ko će da obeća Evropu ili titulu - samo mogu da kažem da ćemo dati 200% od sebe. Verujem da neće biti nikakvih problema", zaključio je iskusni fudbaler koji nastupa na mestu levog beka, po potrebi i na štoperskoj poziciji.

Savo Milošević ga je odmah isprobao u startnoj postavi u prijateljskoj utakmici protiv Olimpije, a Brežančić je odmah samokritičan.

"Nisam igrao oko pet meseci, bio sam povređen, videlo se to juče na utakmici. Imamo odličnog kondicionog trenera, za dva-tri dana ću se vratiti u normalu. Ne bih dolazio da nisam mislio da mogu da pomognem ovoj ekipi", objasnio je on.

Kazao je i da ne očekuje da mu se "garantuje mesto" u prvih 11, da je njemu da se izbori za veću ulogu, a glasno je i poručio ko je zaslužan što je opet u Partizanu.

"Bio sam u kontaktu sa klubom, mada prelazni rok ko prelazni rok - kontaktiraju te svi živi, međutim kad me je Savo Milošević pozvao, onda sam odlučio da dođem i pomognem ekipi. Partizan će uvek biti Partizan. Došao sam zbog njega, to mogu da kažem slobodno!", naglasio je Brežančić.

Ispričao je da je godina u Španiji za njega "bila katastrofana", ali se prisetio da je u karijeri imao još dosta teških momenata.

Tako se u Partizan vratio zaobilaznim putem...

"Ne znam šta da kažem na to... Tako se namesti u životu, razmišljao sam dvaput i da batalim fudbal, mislim kada sam otišao u Metalac, potom sam bio Čukaričkom, Bežaniji, pa preko... Sad sam opet među svojim ljudima i hvala im na strpljenju", kazao je Brežančić uz poruku da su ga novi saigrači prihvatili sjajno, kao i da je atmosfera izuzetno bitan faktor za narednu sezonu.

"Bio sam kao klinac u Partizanu, imao sam dobru konkurenciju, a sada sam već iskusan. Neko će reći da sam mator, to je samo u Srbiji neko mator kada ima 29 godina. Igrač je dobar dok god može da pruži maksimum".

Na delu je odmah video Umara Sadika za koga veruje da će biti "veliko pojačanje", dok poručuje i da će se uigrati brzo na treninzima.

"Dobar igrač, odigrao je fenomenalno. Videlo se juče da želi, hoće..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar