''Новака никад нисам могао да побиједим!''

Све сам радио, све сам покушавао. . . ! Сада већ бивши кипарски тенисер Маркос Багдатис похвално је причао о Новаку Ђоковићу.

Тенис 07.07.2019 | 22:10
''Новака никад нисам могао да побиједим!''
Багдатис је Новака окарактерисао као најтежег противника у каријери.

Кипранин је поразом у првом колу Вимблдона окончао богату каријеру, а о Новаку, који има 8 победа у исто толико мечева против њега, имао је само речи хвале.

"Никада га нисам победио. Новак и ја смо копија један другог, али је он бољи од мене десет пута у свим аспектима. Никада нисам проналазио решење. Покушавао сам да будем агресивнији, али сам увек губио... Некада и 6:4 у трећем сету, некада 7:5 у петом... Нисам могао да га победим", изјавио је Багдатис за Л'Екип.

Маркос је убедљиво највећи тенисер којег је Кипар икада имао, а у тој земљи се интересовање за "белим спортом" повећало током његове каријере.

"Знате, тенис је сада други најпопуларнији спорт на Кипру, после фудбала. Хиљаде деце се пријавило на бројне нове академије када сам ја постао успешан", истакао је 34-годишњак.

Он верује да је својим успехом послао снажну поруку деци у домовини.

"Мислим да је најбитније да својим делима другима улијете наду и то је одувек била порука коју сам желео да пошаљем – да свако ко верује у себе може све да постигне. То што сам ја урадио то што сам урадио, а дошао сам из јако мале земље, то је прави показатељ",изјавио је Багдатис и закључио:

"То је порука какву је Грчка послала на Европском првенству 2004. у Португалу. Они су му помогли да верујем да је све могуће".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар