''Novaka nikad nisam mogao da pobijedim!''

Sve sam radio, sve sam pokušavao. . . ! Sada već bivši kiparski teniser Markos Bagdatis pohvalno je pričao o Novaku Đokoviću.

Tenis 07.07.2019 | 22:10
''Novaka nikad nisam mogao da pobijedim!''
Bagdatis je Novaka okarakterisao kao najtežeg protivnika u karijeri.

Kipranin je porazom u prvom kolu Vimbldona okončao bogatu karijeru, a o Novaku, koji ima 8 pobeda u isto toliko mečeva protiv njega, imao je samo reči hvale.

"Nikada ga nisam pobedio. Novak i ja smo kopija jedan drugog, ali je on bolji od mene deset puta u svim aspektima. Nikada nisam pronalazio rešenje. Pokušavao sam da budem agresivniji, ali sam uvek gubio... Nekada i 6:4 u trećem setu, nekada 7:5 u petom... Nisam mogao da ga pobedim", izjavio je Bagdatis za L'Ekip.

Markos je ubedljivo najveći teniser kojeg je Kipar ikada imao, a u toj zemlji se interesovanje za "belim sportom" povećalo tokom njegove karijere.

"Znate, tenis je sada drugi najpopularniji sport na Kipru, posle fudbala. Hiljade dece se prijavilo na brojne nove akademije kada sam ja postao uspešan", istakao je 34-godišnjak.

On veruje da je svojim uspehom poslao snažnu poruku deci u domovini.

"Mislim da je najbitnije da svojim delima drugima ulijete nadu i to je oduvek bila poruka koju sam želeo da pošaljem – da svako ko veruje u sebe može sve da postigne. To što sam ja uradio to što sam uradio, a došao sam iz jako male zemlje, to je pravi pokazatelj",izjavio je Bagdatis i zaključio:

"To je poruka kakvu je Grčka poslala na Evropskom prvenstvu 2004. u Portugalu. Oni su mu pomogli da verujem da je sve moguće".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar