Вучић најављује контрамјере

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Београд разматра увођење контрамјера Приштини због отежаног снабдијевања Срба животним намирницама на Косову и Метохији.  

Србија 07.07.2019 | 15:48
Вучић најављује контрамјере
Вучић је навео да ће контрамјере бити објављене након разговора са представницима Срба са Косова и Метохије.

Он је рекао да је за Београд, умјесто контрамјера, било прече обезбиједити робу за Србе, те најавио да ће Србија у наредних дан или два успјети да додатно снабдије робом широке потрошње продавнице на Косову и Метохији.

Вучић је истакао и да су питања која је поставио прије неколико дана у вези са убиством Оливера Ивановића изазвала хистеричну и нервозну реакцију политичких представника у Приштини и неких у Београду, али да није добио ниједан одговор.

– Изгледа да је то било много тешко питање, јер неки људи нису смели да буду тамо. Још нисам добио одговор шта су неки у Тирани радили и неки у Косовској Митровици. Ту одговор нећете да добијете – рекао је Вучић новинарима у Предсједништву Србије.

Он је најавио да ће српски надлежни органи наставити истрагу, те изразио увјерење да ће она дати резултат у наредном периоду. 

Вучић је напоменуо да су готово истог дана “кренуле” најжешће оптужбе на рачун њега и његове породице, на које није одговарао, већ је поручио да ће се борити за истину и правду.

Он је рекао да у септембру или октобру намјерава да посјети Косово и Метохију, односно када Београд буде могао да покаже шта је урадио из инвестиционог програма.

Вучић је изразио увјерење да ће се Србија и Бугарска, након варница послије изјаве бугарског премијера Бојка Борисова о Космету, које сматра малим пролазним неспоразумом, убрзо вратити на стазе одличних односа.

Он је подсјетио да је Бугарска признала самопроглашено Косово и да су ту разлике између двије државе, а да у свему осталом постоје добри односи, који ће се и даље градити.

– Лично ћу се постарати да у што скорије време, ако то прихвате бугарски предсједник и премијер, вратимо односе на стазе одличних веза – рекао је Вучић.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тз

07.07.2019 14:26

Сто се толико дуго цека. Требало је давно ударити контру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млађан

07.07.2019 15:06

Хоће ли икада доћи дан када ће Вучић, по питању КиМ, повући стварно неки конкретан потез, или ће као годинама до сада само најављивати мјере, контрамјере, платформе итд.Па, човјече, покрени се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

07.07.2019 16:07

Како да се покрене?Ста следује Србе јужно од Ибра од комшија у том случају. Ја њему (Вучицу) неби био у кожи , јер Америка гура своје и даје Шиптарима подршку. Њемацка гура своју давнасњу жељу освете Србима за 2 СР.Србији се отима територија и то се приказује као нормално. али се заборавља да је та Србија у два рата излазила као победник и да ће и трећи дочекати спремна и изаћи као победник. А онда ће неко зазалити за злоцине.

Name

Ре Ре

07.07.2019 17:17

А наша пријатељица Меркел.

Name

Вупер

07.07.2019 15:41

Љајић ће то решити и Ђурић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

07.07.2019 18:42

Касно Вучић на Косово стиже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влади хр

07.07.2019 19:12

Зивио нам Аца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

07.07.2019 19:28

Требало је то ....Сиптари нама данас мјере...ми сутра њима контра мјере.....Са њима нема ни преговора ни договора.......има.....али по њиховом...Нема чврстог става ни чврсте руке ни ријечи Српских политичара...

ОДГОВОРИТЕ