Игуаин иде на позајмицу и покреће "вртешку" нападача!

Аргентинац разматра нови клуб, да ли ће покренути размену офанзиваца широм "Чизме"? Игуаин све више размишља о Роми, услов из Рима је – само не Заниоло! Вучица и Јувентус у конфликту због одличног везисте.

Фудбал 09.07.2019 | 13:04
Игуаин иде на позајмицу и покреће "вртешку" нападача!
Гонзало Игуаин ће поново променити клуб, поново је у Италији и план му је – престоница!

Наиме, према писањима "Коријере дело спорта", он разматра понуду Роме, они би га позајмили од Јувентуса, са опцијом да га после годину дана откупе за 26 милиона евра, али уз смањење плате у односу на оно што је имао у Торину.

Нападач није задовољио на претходне две позајмице, у Милану се мучио, у Челсију није успевао да постигне гол, Премијер лига је деловала физички презахтевно за њега, па се због тога враћа у Серију А.

Иако је говорио да неће играти ни за један други клуб у том првенству уколико Јувентус не буде хтео да настави сарадњу с њим, чини се да ће погазити своју реч и отићи у редове "вучице", што би могло да узрокује потресе на пијаци нападача.

Његов долазак у редове Роме значио би слободу Едина Џека, који је на мети Интера већ дуже време. С обзиром да су из миланског клуба јуче рекли да планирају да се растану са Мауром Икардијем, велике су шансе да ће се окренути Босанцу.

Самим тим, Икарди би могао у "стару даму", али веће су шансе да ће ипак у Наполи. Нудио се Наполитанцима, а и темпераментом би се уклопио у тим, који би у замену за њега "неразурима" послали Лоренца Инсињеа.

Један трансфер би повукао други, који би вероватно повукао комплетну лавину измена у нападачким кадровима екипа. Засад све зависи од Игуаина, уколико се одрекне примања, велика је вероватноћа да се све одигра на овај начин.

Видећемо колико су на "Олимпику" спремни да му понуде, њему је потребна слобода, и минути, а то ће имати у Риму, ако пристане на финансијску понуду...

Почело је уз категоричку изјаву да од трансфера у Рому нема ништа, а Гонзало Игуаин би на крају заиста могао да обуче дрес још једног италијанског великана.

Римски дневник Коријере дело Спорт у свом штампаном издању тврди да је Пипита све озбиљнијих размишљања да оде у Рому, јер у овом тренутку изгледа да су све остале могућности исцрпљене.

Рома се нада да би цела операција могла да буде завршена у форми једногодишње позајмице и опције куповине на 26.000.000 евра, од чега би део плате од 7.000.000 евра плаћао Јувентус.

Гонзалов брат Николас био је врло озбиљан по питању да Игуаин може у Италији да игра само за Јувентус, али од тога нема ништа. Аргентинца се одрекао и његов ментор Маурисио Сари, јер је и он схватио да то више није онај човек који је терорисао одбране у дресу Наполија. До преокрета је дошло на Пипитино инсистирање, с тим што су се Рома и Јувентус сада нашли у некој врсти конфликта.

Стара дама инсистира на томе да у посао буде укључен Николо Заниоло, а Рома инсистира на томе да страшни везиста није доступан. Заниола жели и Тотенхем који је наводно већ понудио 23.000.000 евра и уговор Тобија Алдервеирелда, али Рома не намерава да га се одрекне, већ жели да гради тим око њега. Проблем је у томе што је Јувентус “помутио“ разум Заниолу и италијански репрезентативац размишља чак и о одласку, упркос томе што му Рома нуди нови, појачани уговор.

Ако баш и буде морао да иде, Рома се неће смирити док не добије бар 60.000.000 евра. Без комбинација, већ чист новац.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар