Iguain ide na pozajmicu i pokreće "vrtešku" napadača!

Argentinac razmatra novi klub, da li će pokrenuti razmenu ofanzivaca širom "Čizme"? Iguain sve više razmišlja o Romi, uslov iz Rima je – samo ne Zaniolo! Vučica i Juventus u konfliktu zbog odličnog veziste.

Fudbal 09.07.2019 | 13:04
Iguain ide na pozajmicu i pokreće "vrtešku" napadača!
Gonzalo Iguain će ponovo promeniti klub, ponovo je u Italiji i plan mu je – prestonica!

Naime, prema pisanjima "Korijere delo sporta", on razmatra ponudu Rome, oni bi ga pozajmili od Juventusa, sa opcijom da ga posle godinu dana otkupe za 26 miliona evra, ali uz smanjenje plate u odnosu na ono što je imao u Torinu.

Napadač nije zadovoljio na prethodne dve pozajmice, u Milanu se mučio, u Čelsiju nije uspevao da postigne gol, Premijer liga je delovala fizički prezahtevno za njega, pa se zbog toga vraća u Seriju A.

Iako je govorio da neće igrati ni za jedan drugi klub u tom prvenstvu ukoliko Juventus ne bude hteo da nastavi saradnju s njim, čini se da će pogaziti svoju reč i otići u redove "vučice", što bi moglo da uzrokuje potrese na pijaci napadača.

Njegov dolazak u redove Rome značio bi slobodu Edina Džeka, koji je na meti Intera već duže vreme. S obzirom da su iz milanskog kluba juče rekli da planiraju da se rastanu sa Maurom Ikardijem, velike su šanse da će se okrenuti Bosancu.

Samim tim, Ikardi bi mogao u "staru damu", ali veće su šanse da će ipak u Napoli. Nudio se Napolitancima, a i temperamentom bi se uklopio u tim, koji bi u zamenu za njega "nerazurima" poslali Lorenca Insinjea.

Jedan transfer bi povukao drugi, koji bi verovatno povukao kompletnu lavinu izmena u napadačkim kadrovima ekipa. Zasad sve zavisi od Iguaina, ukoliko se odrekne primanja, velika je verovatnoća da se sve odigra na ovaj način.

Videćemo koliko su na "Olimpiku" spremni da mu ponude, njemu je potrebna sloboda, i minuti, a to će imati u Rimu, ako pristane na finansijsku ponudu...

Počelo je uz kategoričku izjavu da od transfera u Romu nema ništa, a Gonzalo Iguain bi na kraju zaista mogao da obuče dres još jednog italijanskog velikana.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport u svom štampanom izdanju tvrdi da je Pipita sve ozbiljnijih razmišljanja da ode u Romu, jer u ovom trenutku izgleda da su sve ostale mogućnosti iscrpljene.

Roma se nada da bi cela operacija mogla da bude završena u formi jednogodišnje pozajmice i opcije kupovine na 26.000.000 evra, od čega bi deo plate od 7.000.000 evra plaćao Juventus.

Gonzalov brat Nikolas bio je vrlo ozbiljan po pitanju da Iguain može u Italiji da igra samo za Juventus, ali od toga nema ništa. Argentinca se odrekao i njegov mentor Maurisio Sari, jer je i on shvatio da to više nije onaj čovek koji je terorisao odbrane u dresu Napolija. Do preokreta je došlo na Pipitino insistiranje, s tim što su se Roma i Juventus sada našli u nekoj vrsti konflikta.

Stara dama insistira na tome da u posao bude uključen Nikolo Zaniolo, a Roma insistira na tome da strašni vezista nije dostupan. Zaniola želi i Totenhem koji je navodno već ponudio 23.000.000 evra i ugovor Tobija Alderveirelda, ali Roma ne namerava da ga se odrekne, već želi da gradi tim oko njega. Problem je u tome što je Juventus “pomutio“ razum Zaniolu i italijanski reprezentativac razmišlja čak i o odlasku, uprkos tome što mu Roma nudi novi, pojačani ugovor.

Ako baš i bude morao da ide, Roma se neće smiriti dok ne dobije bar 60.000.000 evra. Bez kombinacija, već čist novac.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar