Томанеов трансфер на суду!

Колико је Звезда платила за Португалца? Буне се Гимараеш и Арука! Фрка у Португалу због трансфера Томанеа: Идемо на Суд! Како је МОНДУ речено у Звезди, клуб не жели да се меша у овај случај, пошто је то проблем Тонделе и решавања обавеза према осталим клубовима који су делили економска права на Томанеа.

Фудбал 07.07.2019 | 20:40
Томанеов трансфер на суду!


Чекала је више од месец дана Црвена звезда португалског нападача Томанеа и на крају га дочекала. Трансфер сага се одужила због сложене папирологије, као и чињенице да су поред Тонделе још два клуба имала економска права на некадашњег младог репрезентативца Португалије. Реч је о Виторији Гимараеш и Аруки. Међутим, иако је Томане ставио параф на трогодишњу верност Црвеној звезди, на поменути трансфер није стављена тачка. Португалска А Бола у данашњем издању пише да бисмо наставак могли да добијемо на суду и да Викторија Гимараеш и Арука спремају тужбу против Тонделе.

Наиме, Тондела је приказала да је Томанеа продала Црвеној звезди за 250.000 евра и то у две рате. Са друге стране Виторија Гимареаш и Арука верују да је трансфер Томанеа у Црвену звезду много виши и позивају се на писање португалских медија да је српски шампион платио 800.000 евра за слободу искуног нападача.  Интересују се, јер Виторији Гимараеш припада 35 одсто од трансфера, а Аруки 15 одсто. 

Е сад, са овом сумом коју је Тондела приказала Виторији Гимареаш ће за 35 процената припасти 87.500 евра, док је очекивала 280.000. Аруки је легло или ће лећи 37.500 евра, а надала се суми од 120.000.

Председник Управног одбора Аруке Жоел Пињо имао је шта да каже о трансферу Томанеа после јучерашњег пријатељског меча са Виторијом Гимараеш.

"Ја не могу да разумем да је Тондела одбила предлог Виторије Гимареаш да за 500.000 евра прода 50 посто права на Томанеа. А затим је прихватила 250.000 евра за комплетан посао", поручио је први човек Аруке.

Подсетимо, из Тонделе су више пута истицали да је Томане желео само у Звезду. За сада, нема никаквих назнака да би београдски црвено-бели могли да на било какав начин одговарају због овог спора португалских клубова. Нити да ће утицати на Томанеов трансфер. Он ће несметано моћи да игра за српског шампиона.

Компликације у случају Томанеа!

Португалски нападач кога је Црвена звезда пратила дуже време, коначно је ставио параф на уговор ове недеље, уједно је и представљен јавности, међутим у његовој домовини дигла се "фрка" око трансфера - пошто новац од трансфера деле три клуба.

Томане је фудбалер Тонделе, с тим да 35% иде Виторији Гимараеш, а Аруки још 15%.

У чему је проблем?

Како преноси португалска "А Бола", Гимараеш и Арука спремају тужбу против Тонделе пошто је, према информацијама које им је Тондела проследила, Томане продат за 250.000 евра, и то у две рате, док они верују да је у питању далеко већи износ.

Они се позивају на писање португалских медија и верују да је Црвена звезда платила око 800.000 евра за Томанеа, што је износ који се спомињао и у српској јавности.

Није тешко израчунати да им у поменутом случају следује мање новца.

Поводом читавог случаја, огласио се и први човек Аруке.

"Према нашим сазнањима, Тондела је прво одбила 500 хиљада евра за половину уговора Томанеа, а онда је прихватила 250 хиљада евра од Црвене звезде за 100% права", казао је Жоел Пињо након тренинг меча који су одиграли Виторија Гимараеш и његова Арука.

Црвена звезда је са Томанеом потписала уговор на три године, а играч је већ пријављен и за прво коло квалификација за Лигу шампиона против Судуве.

Како је МОНДУ речено у Звезди, клуб не жели да се меша у овај случај, пошто је то проблем Тонделе и решавања обавеза према осталим клубовима који су делили економска права на Томанеа.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар