Tomaneov transfer na sudu!

Koliko je Zvezda platila za Portugalca? Bune se Gimaraeš i Aruka! Frka u Portugalu zbog transfera Tomanea: Idemo na Sud! Kako je MONDU rečeno u Zvezdi, klub ne želi da se meša u ovaj slučaj, pošto je to problem Tondele i rešavanja obaveza prema ostalim klubovima koji su delili ekonomska prava na Tomanea.

Fudbal 07.07.2019 | 20:40
Tomaneov transfer na sudu!


Čekala je više od mesec dana Crvena zvezda portugalskog napadača Tomanea i na kraju ga dočekala. Transfer saga se odužila zbog složene papirologije, kao i činjenice da su pored Tondele još dva kluba imala ekonomska prava na nekadašnjeg mladog reprezentativca Portugalije. Reč je o Vitoriji Gimaraeš i Aruki. Međutim, iako je Tomane stavio paraf na trogodišnju vernost Crvenoj zvezdi, na pomenuti transfer nije stavljena tačka. Portugalska A Bola u današnjem izdanju piše da bismo nastavak mogli da dobijemo na sudu i da Viktorija Gimaraeš i Aruka spremaju tužbu protiv Tondele.

Naime, Tondela je prikazala da je Tomanea prodala Crvenoj zvezdi za 250.000 evra i to u dve rate. Sa druge strane Vitorija Gimareaš i Aruka veruju da je transfer Tomanea u Crvenu zvezdu mnogo viši i pozivaju se na pisanje portugalskih medija da je srpski šampion platio 800.000 evra za slobodu iskunog napadača.  Interesuju se, jer Vitoriji Gimaraeš pripada 35 odsto od transfera, a Aruki 15 odsto. 

E sad, sa ovom sumom koju je Tondela prikazala Vitoriji Gimareaš će za 35 procenata pripasti 87.500 evra, dok je očekivala 280.000. Aruki je leglo ili će leći 37.500 evra, a nadala se sumi od 120.000.

Predsednik Upravnog odbora Aruke Žoel Pinjo imao je šta da kaže o transferu Tomanea posle jučerašnjeg prijateljskog meča sa Vitorijom Gimaraeš.

"Ja ne mogu da razumem da je Tondela odbila predlog Vitorije Gimareaš da za 500.000 evra proda 50 posto prava na Tomanea. A zatim je prihvatila 250.000 evra za kompletan posao", poručio je prvi čovek Aruke.

Podsetimo, iz Tondele su više puta isticali da je Tomane želeo samo u Zvezdu. Za sada, nema nikakvih naznaka da bi beogradski crveno-beli mogli da na bilo kakav način odgovaraju zbog ovog spora portugalskih klubova. Niti da će uticati na Tomaneov transfer. On će nesmetano moći da igra za srpskog šampiona.

Komplikacije u slučaju Tomanea!

Portugalski napadač koga je Crvena zvezda pratila duže vreme, konačno je stavio paraf na ugovor ove nedelje, ujedno je i predstavljen javnosti, međutim u njegovoj domovini digla se "frka" oko transfera - pošto novac od transfera dele tri kluba.

Tomane je fudbaler Tondele, s tim da 35% ide Vitoriji Gimaraeš, a Aruki još 15%.

U čemu je problem?

Kako prenosi portugalska "A Bola", Gimaraeš i Aruka spremaju tužbu protiv Tondele pošto je, prema informacijama koje im je Tondela prosledila, Tomane prodat za 250.000 evra, i to u dve rate, dok oni veruju da je u pitanju daleko veći iznos.

Oni se pozivaju na pisanje portugalskih medija i veruju da je Crvena zvezda platila oko 800.000 evra za Tomanea, što je iznos koji se spominjao i u srpskoj javnosti.

Nije teško izračunati da im u pomenutom slučaju sleduje manje novca.

Povodom čitavog slučaja, oglasio se i prvi čovek Aruke.

"Prema našim saznanjima, Tondela je prvo odbila 500 hiljada evra za polovinu ugovora Tomanea, a onda je prihvatila 250 hiljada evra od Crvene zvezde za 100% prava", kazao je Žoel Pinjo nakon trening meča koji su odigrali Vitorija Gimaraeš i njegova Aruka.

Crvena zvezda je sa Tomaneom potpisala ugovor na tri godine, a igrač je već prijavljen i za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve.

Kako je MONDU rečeno u Zvezdi, klub ne želi da se meša u ovaj slučaj, pošto je to problem Tondele i rešavanja obaveza prema ostalim klubovima koji su delili ekonomska prava na Tomanea.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: FK Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar