Мурињово "НЕ" Кинезима - изазов дражи од новца!

Легендарног тренера не интересује новац, жели нови изазов у Европи. . .  Мурињо одбио 100. 000. 000 евра од Кинеза! Гледаћемо Португалца и даље у Европи.

Фудбал 07.07.2019 | 20:02
Мурињово "НЕ" Кинезима - изазов дражи од новца!
Жозе Мурињо би поново да ради, али само у најбољим клубовима.

Према писањима "Скај Спортса", он је одбио понуду из Кине у вредности од приближно 100 милиона евра. У питању је трогодишњи посао, клуб који га жели је Гвангжу Евергранде, а он би зарађивао нешто преко 30 милиона евра по сезони, уз бонусе.

Ово је највећи новац који је икада понуђен неком тренеру, ипак он ће га одбити јер не верује у квалитет лиге и потенцијал да се на Истоку заигра "озбиљан" фудбал.

Португалац чека понуде из Европе, спомињало се да би могао у Њукасл, али је он демантовао те спекулације. Њега ће сигурно врбовати неки велики клуб, стручњаци његових квалитета ни не заслужују да буду без посла, па је само питање тренутка када ће се вратити фудбалу.

Челси је поново био један од највећих фаворита за његов потпис, али су се окренули млађем Френку Лампарду. 

Чињеница је да нема много тимова светске класе који имају слободне клупе, па није искључено ни да ће Мурињо причекати први тренерски "кикс" како би ускочио усред сезоне у неку од "врућих клупа".

На столу је била непристојна понуда, али ћемо Жозеа Муриња и даље гледати у Европи. Кинески Гунагџоу Евергранде желео је да од харизматичног Португалца направи најплаћенијег тренера на свету.

Власник Евергранде Групе, милијардер Мет Ћу Ђијајин, понудио је Мурињу годишњу плату од 33 милиона евра, уз одговарајуће бонусе у случају тимских успеха. Уговор је био састављен на три године, али је према писању Скај Спорта Жозе Мурињо одбио такав предлог.

После одласка из Манчестер Јунајтеда Мурињо је на берзи рада. Помињало се да би могао пребогату каријеру да настави ПСЖ-у, Бенфики, Њукаслу... Међутим, није дошло до конкретизације посла.

Понуда Евергранда је била конкретна. Многи би рекли – ванвременска. Међутим, Мурињо очигледно сматра да је спреман да ради на највишем нивоу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар