Murinjovo "NE" Kinezima - izazov draži od novca!

Legendarnog trenera ne interesuje novac, želi novi izazov u Evropi. . .  Murinjo odbio 100. 000. 000 evra od Kineza! Gledaćemo Portugalca i dalje u Evropi.

Fudbal 07.07.2019 | 20:02
Murinjovo "NE" Kinezima - izazov draži od novca!
Žoze Murinjo bi ponovo da radi, ali samo u najboljim klubovima.

Prema pisanjima "Skaj Sportsa", on je odbio ponudu iz Kine u vrednosti od približno 100 miliona evra. U pitanju je trogodišnji posao, klub koji ga želi je Gvangžu Evergrande, a on bi zarađivao nešto preko 30 miliona evra po sezoni, uz bonuse.

Ovo je najveći novac koji je ikada ponuđen nekom treneru, ipak on će ga odbiti jer ne veruje u kvalitet lige i potencijal da se na Istoku zaigra "ozbiljan" fudbal.

Portugalac čeka ponude iz Evrope, spominjalo se da bi mogao u Njukasl, ali je on demantovao te spekulacije. Njega će sigurno vrbovati neki veliki klub, stručnjaci njegovih kvaliteta ni ne zaslužuju da budu bez posla, pa je samo pitanje trenutka kada će se vratiti fudbalu.

Čelsi je ponovo bio jedan od najvećih favorita za njegov potpis, ali su se okrenuli mlađem Frenku Lampardu. 

Činjenica je da nema mnogo timova svetske klase koji imaju slobodne klupe, pa nije isključeno ni da će Murinjo pričekati prvi trenerski "kiks" kako bi uskočio usred sezone u neku od "vrućih klupa".

Na stolu je bila nepristojna ponuda, ali ćemo Žozea Murinja i dalje gledati u Evropi. Kineski Gunagdžou Evergrande želeo je da od harizmatičnog Portugalca napravi najplaćenijeg trenera na svetu.

Vlasnik Evergrande Grupe, milijarder Met Ću Đijajin, ponudio je Murinju godišnju platu od 33 miliona evra, uz odgovarajuće bonuse u slučaju timskih uspeha. Ugovor je bio sastavljen na tri godine, ali je prema pisanju Skaj Sporta Žoze Murinjo odbio takav predlog.

Posle odlaska iz Mančester Junajteda Murinjo je na berzi rada. Pominjalo se da bi mogao prebogatu karijeru da nastavi PSŽ-u, Benfiki, Njukaslu... Međutim, nije došlo do konkretizacije posla.

Ponuda Evergranda je bila konkretna. Mnogi bi rekli – vanvremenska. Međutim, Murinjo očigledno smatra da je spreman da radi na najvišem nivou.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar