Лудило у НБА се наставља!

Мораторијум је истекао: Лејкерси узели и Дејвиса и Казинса, Батлер у Мајамију, Вестбрук иде из Оклахоме!

Кошарка 07.07.2019 | 19:48
Лудило у НБА се наставља!
Мораторијум је прошао, слободни агенти могу да заоштре оловку и почну да лупају аутограме на договоре које су већ постигли, па су у ноћи између суботе и недеље озваничени неки бомбастични НБА трансфери.

Мајами је тако у трампи четири клуба узео Филаделфијиног Џимија Батлера, који је добио четворогодишњи уговор вредан 142.000.000 долара, док је на Флориди су завршио и Мејерс Ленард из Портланда. Морало је то и да се плати, па су Блејзерси добили Хасана Вајтсајда, у Филаделфију је отишао Џош Ричардсон, док су ЛА Клиперси узели Моа Харклеса, па и права на Матијаса Лесора, некадашњег центра Црвене звезде кога су на драфту испрва изабрали Севентисиксерси.

Активни су били и у Калифорнији, мада овде не мислимо на долазак Каваја Ленарда у Лос Анђелес Клиперсе, јер ћемо на озваничење тог посла морати да сачекамо како би се испоштовали сви НБА прописи. Зато је дошао Ивица Зубац за 28.000.000 долара за четири године и место стартног центра.

Првог дана прелазног рока у коме су слободни агенти могли да званично потписују уговоре ипак је више помпе било на другој страни “града анђела“. Лејкерси су одговорили довођењем Демаркуса Казинса из Голден Стејта (3.500.000 долара за једну сезону) и пре свега уговором за Ентонија Дејвиса, који је стигао из Њу Орлеанса за велику цену. У супротном правцу су наиме Лејкерси послали Лонза Бола, Џођа Харта, Брендона Инграма, драфт права за Деандреа Хантера, као и два пика из прве рунде. Приде су у авион за Вашингтон укрцали Ајзака Бонгу, Џемерија Џонса, Морица Вагнера, плус пик из друге рунде. Визардси ће се одужити тако што ће кешом ублажити Њу Орлеансову муку због губитка Дејвиса.

Не мари...

“Ентони Дејвис је вероватно најдоминантнији ол-раун млади играч у НБА лиги“, задовољно трља руке генерални менаџер Лејкерса Роб Пелинка, који је приде успео да у тиму задржи Раџона Ронда, Кентавијус Колдвел-Поупа и Џавала Мекгија.

Кад већ мало пре поменусмо Ленарда, он дакле још није потписао за Клиперсе, али се Торонто званично опростио од човека који му је мимо свих очекивања донео титулу најбољег на свету. О Ленардовом трансферу и намери да у тандему са Полом Џорџом нападне још један шампионски прсте већ сте могли да читате у тексту нашег НБА експрета Емира Фулурије.

Чека се још и да Кевин Дурент и Кајри Ирвинг пређу у Бруклин, али су зато Нетси добили Деандреа Џордана, који би требало да добије 10.000.000 долара по години.

Голден Стејт није одмах објавио да је Клеј Томпсон потписао петогодишњи уговор вредан 190.000.000 долара, али је зато Бостон реализовао посао са Кембом Вокером - потписао уговор на четири године за 141.000.000 долара - док је Тери Розир заузврат отишао у Шарлот и оверио споразум на три године за 58.000.000.

Црногорац Никола Вучевић (писало се да је за њега спреман уговор на четири године за 100.000.000 долара) и Теренс Рос су се определи за останак у Орланду, док је Индијана јача за Малколма Брогдона, који је стигао из Милвокија. Некадашњи кошаркаш Партизана Давис Бертанс напустиће Сан Антонио и каријеру наставити у Вашингтон Визардсима.

Можда и главна вест дана није ипак ко је дошао, него ко ће да оде, пошто медији најављују растанак Расела Вестбрука и Оклахоме после 11 година. Док се његов статус не реши неће Тандери улазити у такозвани “ребуилдинг“ процес, односно изградњу нове екипе. 

А где би то могла трипл-дабл машина коју многи додуше оптужују да игра за себе, не за тим? Њујорк Никси су реална опција, али би вероватно морали да се стрпе до децембра или фебруара, простор за оваквог суперстара постоји и у Минесоти, а по медијима се провлаче и Мајами, Бостон и Орландо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар