Ludilo u NBA se nastavlja!

Moratorijum je istekao: Lejkersi uzeli i Dejvisa i Kazinsa, Batler u Majamiju, Vestbruk ide iz Oklahome!

Košarka 07.07.2019 | 19:48
Ludilo u NBA se nastavlja!
Moratorijum je prošao, slobodni agenti mogu da zaoštre olovku i počnu da lupaju autograme na dogovore koje su već postigli, pa su u noći između subote i nedelje ozvaničeni neki bombastični NBA transferi.

Majami je tako u trampi četiri kluba uzeo Filadelfijinog Džimija Batlera, koji je dobio četvorogodišnji ugovor vredan 142.000.000 dolara, dok je na Floridi su završio i Mejers Lenard iz Portlanda. Moralo je to i da se plati, pa su Blejzersi dobili Hasana Vajtsajda, u Filadelfiju je otišao Džoš Ričardson, dok su LA Klipersi uzeli Moa Harklesa, pa i prava na Matijasa Lesora, nekadašnjeg centra Crvene zvezde koga su na draftu isprva izabrali Seventisiksersi.

Aktivni su bili i u Kaliforniji, mada ovde ne mislimo na dolazak Kavaja Lenarda u Los Anđeles Kliperse, jer ćemo na ozvaničenje tog posla morati da sačekamo kako bi se ispoštovali svi NBA propisi. Zato je došao Ivica Zubac za 28.000.000 dolara za četiri godine i mesto startnog centra.

Prvog dana prelaznog roka u kome su slobodni agenti mogli da zvanično potpisuju ugovore ipak je više pompe bilo na drugoj strani “grada anđela“. Lejkersi su odgovorili dovođenjem Demarkusa Kazinsa iz Golden Stejta (3.500.000 dolara za jednu sezonu) i pre svega ugovorom za Entonija Dejvisa, koji je stigao iz Nju Orleansa za veliku cenu. U suprotnom pravcu su naime Lejkersi poslali Lonza Bola, Džođa Harta, Brendona Ingrama, draft prava za Deandrea Hantera, kao i dva pika iz prve runde. Pride su u avion za Vašington ukrcali Ajzaka Bongu, Džemerija Džonsa, Morica Vagnera, plus pik iz druge runde. Vizardsi će se odužiti tako što će kešom ublažiti Nju Orleansovu muku zbog gubitka Dejvisa.

Ne mari...

“Entoni Dejvis je verovatno najdominantniji ol-raun mladi igrač u NBA ligi“, zadovoljno trlja ruke generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka, koji je pride uspeo da u timu zadrži Radžona Ronda, Kentavijus Koldvel-Poupa i Džavala Mekgija.

Kad već malo pre pomenusmo Lenarda, on dakle još nije potpisao za Kliperse, ali se Toronto zvanično oprostio od čoveka koji mu je mimo svih očekivanja doneo titulu najboljeg na svetu. O Lenardovom transferu i nameri da u tandemu sa Polom Džordžom napadne još jedan šampionski prste već ste mogli da čitate u tekstu našeg NBA ekspreta Emira Fulurije.

Čeka se još i da Kevin Durent i Kajri Irving pređu u Bruklin, ali su zato Netsi dobili Deandrea Džordana, koji bi trebalo da dobije 10.000.000 dolara po godini.

Golden Stejt nije odmah objavio da je Klej Tompson potpisao petogodišnji ugovor vredan 190.000.000 dolara, ali je zato Boston realizovao posao sa Kembom Vokerom - potpisao ugovor na četiri godine za 141.000.000 dolara - dok je Teri Rozir zauzvrat otišao u Šarlot i overio sporazum na tri godine za 58.000.000.

Crnogorac Nikola Vučević (pisalo se da je za njega spreman ugovor na četiri godine za 100.000.000 dolara) i Terens Ros su se opredeli za ostanak u Orlandu, dok je Indijana jača za Malkolma Brogdona, koji je stigao iz Milvokija. Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans napustiće San Antonio i karijeru nastaviti u Vašington Vizardsima.

Možda i glavna vest dana nije ipak ko je došao, nego ko će da ode, pošto mediji najavljuju rastanak Rasela Vestbruka i Oklahome posle 11 godina. Dok se njegov status ne reši neće Tanderi ulaziti u takozvani “rebuilding“ proces, odnosno izgradnju nove ekipe. 

A gde bi to mogla tripl-dabl mašina koju mnogi doduše optužuju da igra za sebe, ne za tim? Njujork Niksi su realna opcija, ali bi verovatno morali da se strpe do decembra ili februara, prostor za ovakvog superstara postoji i u Minesoti, a po medijima se provlače i Majami, Boston i Orlando.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar