Власник Евертона наредио: Купите Дијега Косту!

Евертон се не шали - надапач за Лигу шампиона? Клуб из Ливерпула планира да узбурка тржиште, да ли са овим појачањем могу до топ четири у Премијер лиги? Фархад Мошири жели капитална појачања овог лета!

Фудбал 07.07.2019 | 19:36
Власник Евертона наредио: Купите Дијега Косту!
Евертон планира "бомбу".

Наиме, према писањима "Дејли мејла", они су се намерачили на Дијега Кошту и одлучни су у намери да га доведу у своје редове. Власник клуба Фарад Мошири жели да направи велику куповину којом би ставио до знања осталим клубовима да су "карамеле" претендент на највише позиције, а овај нападач би свакако гарантовао голове.

Они су још 2017. желели да потпишу натурализованог Шпанца, тада је ипак изабрао да ће причекати на Атлетико Мадрид, а сада је ситуација другачија.

Његов однос са црвено-белима указује да би играч могао да напусти клуб, они немају више стрпљења за његове испаде, а Евертон чека "иза ћошка". Он је показао да може да прави разлику у Премијер лиги, освојио је две титуле док је играо за Челси, али се и тамо растао у лошим односима...

Кошта је напунио 30 година, искусан је и донео би клубу из Ливерпула квалитет какав им недостаје у нападу. Са њим би екипа деловала заокружено, и већ ове сезоне би, након прошлогодишњег "уигравања", могли да се надмећу за место међу најбоље четири екипе.

Досад се активност тима који са клупе предводи Марко Силва у овом прелазном року свела на званичну куповину Андреа Гомеша из Барселоне, који је пристигао за 25 милона евра.

Још једно појачање из врха шпанског фудбала свакако би значило њихову озбиљност, а видећемо да ли ће непредвидиви нападач изабрати повратак на "Острво".

Мадридском Атлетику се у последња 24 часа све врти око нападача! Антоан Гризман је обавестио клупску управу да ће платити откупну клаузулу и да се сели у Барселону, Алваро Мората је дефинитивно постао играч Атлетика за укупно 63.000.000 евра, српског Орлића Иван Шапоњића сати деле од потписа, а Рохибланкосе би могао да напусти - Дијего Коста.

То је жеља Евертоновог газде Фархада Моширија. Ирански бизнисмен с британским пасошем намерио је да овог лета спортски сектор ангажује само капитална појачања за наредну сезону, а његова вишегодишња жеља је управо темпераментни шпански репрезентативац. Ако претходних година није било реално да Костаслети на Гудисон Парк, чини се да би сада могао да буде никад ближи потпису. Није имао добру годину иза себе, а Атлетико се налази у фази озбиљног освежавања у свим линијама тима и Коста би могао да плати цех због свог понашања и слабијих издања на терену, али и чињенице да још није одрадио суспензију од осам утакмица због вређања судије у дербију против Барселоне.

Мошири је већ обавио разговор с спортским директором Евертона Марселом Брандсом и поручио му да Коста мора да буде главна мета овог лета и да је за то спреман да издвоји новац. Такође му је поручио да ће се направити заокрет у пословању и да се више неће издвајати огромне суме новца за играче сумњивог квалитета, односно да каса неће радити нон-стоп.

Коста је провео контроверзне, али и успешне три године у Челсију, где је освојио две Премијер лиге под вођством Жозеа Муриња и Антонија Контеа, који га је на крају отерао са Стамфорд Бриџа. Те 2017. године Коста је умало потписао за Евертон, али је ипак позив Дијега Симеонеа променио његов курс.

Свима је на Гудисону јасно да би Костин долазак представљао велики ризик, али како је једна од ретко доступних „деветки“ с педигреом, покушаће да га ангажују.

То значи да ће Евертон сигурно покушати да се отараси прекобројних офанзиваца као што су Јаник Боласи, Кевин Миралас, Џенк Тосун и Умар Нијасе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар